A făcut portrete folosindu-se de cenuşa personajelor din desen - FOTO

Citeste tot despre: 

Raven J. Collins este convinsă că e unicul artist din lume care face desene cu ajutorul cenuşii care provine de la persoanele decedate ce şi-au găsit locul pe planşa ei.

Incinerarea a devenit tot mai populară în industria funerară din America, crescând şi opţiunile de utilizare ulterioară a cenuşii. Unii preferă s-o ţină într-o urnă delicată, alţii o aruncă în ocean sau peste o pajişte liniştită.

Alţii aleg să-i includă pe cei iubiţi şi plecaţi în lumea de apoi în opere de artă. Raven este promovată de către casele de pompe funebre, dar principala publicitate vine din gură în gură şi din mediul online.

Ideea lui Collins a fost inspirată de un eveniment tragic petrecut acum doi ani. Nepoţii ei, Gavin (3 ani) şi Sebastian (1 an), au murit într-un incendiu în Tampa. Portretizarea lor a fost cea mai grea, în ciuda experienţei artistului în vârstă de 37 de ani.

În suferinţa de atunci, Collins s-a gândit să încorporeze cenuşa decedaţilor în portret. Aşa a reuşit ulterior să se apropie de clienţi şi să înţeleagă ce vor de la acel portret.

În mod normal, ea primeşte o cantitate mică de cenuşă prin poştă, din care face un mic aluat. Pe acesta îl macină fin cu ajutorul unui pisălog.

Apoi adaugă un lichid pentru a crea o pastă pe care o întinde pe planşă, folosind un vârf ascuţit. „Rămăşiţele” pot fi împrăştiate oriunde se doreşte, în părul subiectului, într-un colţ al desenului, dar niciodată pe figură.

Preţurile se învârt undeva între 200 şi 300 de dolari, în funcţie de mărime şi de coloristică.

CLIIMA20110418_0176_1.jpg

Operele sunt cu adevărat impresionante


Loading...