Face copii ca să scape de puşcărie

Ultima actualizare:

O poveste incredibilă la Penitenciarul de femei, de la Târgşor.

De aproximativ o lună, acolo stă închisă Mioara Adam, mamă a cinci copii.

A primit şapte ani şi jumătate de închisoare pentru că, în urmă cu cinci ani, după un scandal în familie, şi-a ucis cel de-al doilea soţ, cu un cuţit înfipt în inimă, chiar de ziua lui.

Femeia e hotărâtă însă să demonstreze că nu e aşa. În instanţă nu a reuşit, aşa că s-a hotărât să o facă în viaţă.

În timpul procesului era gravidă şi a şocat pe toată lumea când a adus pe lume un băieţel de 3,500 kg, perfect sănătos, copil al „răposatului", cum îi place ei să-i spună fostului soţ hăcuit, Toader Bălan.

În felul acesta, spera femeia, instanţa de judecată trebuia să arate clemenţă şi să o lase în pace, mai ales că o mai aşteptau trei copii acasă.

Nu a fost însă aşa. După ce a fost arestată, Mioara a făcut dovada că este însărcinată şi a cerut întreruperea pedepsei.

La trei luni de la încarcerare, Mioara era din nou liberă. A stat acasă un an, pentru creşterea copilului, şi nici prin cap nu-i trecea să se mai întoarcă în spatele gratiilor.

Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, femeia şi-a văzut mai departe de viaţa ei. Poliţiştii au sunat însă la uşa ei. Trebuia să-şi continue pedeapsa.

S-a dus liniştită la puşcărie pentru că ştia că nu va dura mult până va respira, din nou, aerul libertăţii. În anul în care a stat acasă, Mioara s-a ataşat de un fost iubit de-al ei, Vasile Adam.

Fără să stea prea mult pe gânduri, femeia l-a şi luat de bărbat cu acte-n regulă şi a făcut ceea ce ştia ea mai bine: să rămână gravidă.

După alte patru luni în puşcărie, Mioara a cerut întreruperea pedepsei, din acelaşi motiv: creşterea copilului.

Costi, nou-născutul al proaspătului cuplu, s-a bucurat, tot un an, de atenţia mamei sale. Apoi, Mioara s-a prezentat, din nou, conştiincioasă la închisoare. I-a anunţat însă pe poliţişti că nu va sta nici de data aceasta prea mult după gratii pentru că e gravidă.

Motiv tocmai bun pentru o cerere de întrerupere a pedepsei.

«Îmi aştept soţia oricât ar fi nevoie!»

Al treilea soţ al Mioarei, Vasile Adam, s-a ales şi el cu un copil. Costi, băieţelul lor de numai un an, este crescut numai de tatăl său într-o casă sărăcăcioasă, de la marginea oraşului Snagov.

Bărbatul munceşte din greu. Zi de zi, de dimineaţă până seară, el stă pe şantiere şi face case. Din puţinul pe care îl primeşte poate să-şi plătească chiria şi să-i asigure celui mic d-ale gurii.

De jucării sau hăinuţe colorate nici nu poate fi vorba. Costi, ca orice copil sărman, a învăţat să se bucure şi la o bomboană. Cu toate greutăţile de pe capul lui, Vasile nu o uită nicio clipă pe cea căreia i-a promis dragoste eternă.

"O ajut cu bani, cu pachete cu mâncare şi cu tot ce mai pot. Eu ştiu că este nevinovată. O aştept pe Mioara oricât e nevoie", ne spune, cu lacrimi în ochi, zidarul din Snagov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net