VIDEO Un copil român din SUA a înviat din morţi

Ultima actualizare:

La 25 noiembrie, Mihaela Teodorescu şi-a găsit băieţelul fără suflare în piscina din curtea casei. "Plângeam şi ţipam că Dumnezeu nu-mi poate lua copilul", povesteşte românca.

Ajutată de vecini, băieţelul a ajuns la spital în comă, fiind conectat la aparate pentru a putea respira artificial. „A murit la propriu", a declarat medicul Corey Philpot, de la Spitalul Banner Thunderbird Medical Center din Glendale (SUA), pentru ABC News.

Medicii au decis să-i administreze medicamente pentru reglarea tensiunii arteriale, dar şi să folosească metoda hipotermiei induse terapeutic, considerând că aceasta este varianta care l-ar putea readuce la viaţă.

„Această metodă încetineşte rata metabolică a organismului şi, în acest caz, a creierului. L-am răcit până la 0 grade Celsius şi l-am menţinut într-o stare similară hibernării pentru a preveni apariţia leziunilor la nivel cerebral", a explicat medicul care l-a avut în grijă.

După 24 de ore, specialiştii au început să-i încălzească organismul. Procedura a durat patru zile, timp în care medicii au observat că starea inimii lui Caleb s-a îmbunătăţit.

În a cincea zi de la internare, personalul medical a fost martorul unui miracol. "A început să se mişte şi apoi a deschis ochii", a mai spus doctorul.

„Doctorul ne-a spus că, în cei 23 de ani de când lucrează în Secţia de terapie intensivă pediatrică, nu s-a mai întâlnit cu un astfel de caz. Nici măcar cu unul care să semene cât de puţin", a declarat tatăl micuţului, Ovy Teodorescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net