VIDEO Sute de militari ucraineni masacrati de separatistii pro-rusi, in timp ce fluturau steaguri albe

ucraineni.jpg

soldati ucraineni
Razboiul din estul Ucrainei devine din ce in ce mai sangeros
Sute de militari ucraineni au fost ucisi de trupele separatiste care nu au mai respectat o intelegere prin care ucrainenii ar fi putut sa se retraga dintr-un orasel asediat

Sute de soldati ucraineni ar fi fost masacrati de separatistii pro-rusi care nu ar mai fi recunoscut o intelegere prin care ucrainenii ar fi putut sa se retraga dintr-un orasel situat la 22 de kilometri de Donetsk.

Locotenentul Nikolai Gorienko, de la Garda Nationala a Ucrainei, a spus ca "soldatilor li s-a dat unda verde sa iasa printr-un coridor stabilit, insa, apoi, au fost impuscati."

Rebelii au lansat noi atacuri saptamana trecuta dupa ce au fost echipati de Moscova.  Mai multi voluntari din batalioanele ucrainene au afirmat ca soldatii fluturau steagurile albe atunciu cand loialistii lui Putin au inceput sa traga din toate partile.

Masacrul s-a inregistrat dupa zile intregi de lupte grele. Fortele armate ucrainene au acuzat guvernul de la Kiev de faptul ca nu a reusit sa le echipeze cu artilerie grea.

Uniunea Europeana i-a acordat Rusiei o saptamana sa isi retraga activitatile militare sau trebuie sa se pregateasca de noi sanctiuni economice. Presedintele Vladimir Putin a declarat ca incetarea focurilor "depinde in mare masura, de vointa politica a autoritatilor ucrainene."

loading...
Loading...

Citește și