VIDEO Şoferul român care a ucis 5 oameni în Grecia: "Am mers 23 de kilometri fără frâne"

Ultima actualizare:

    Autostrada arăta ca  după război duminică:  cât vedeai cu ochii,  grămezi de fiare  contorsionateFoto: Kathimerini.gr / tovima.gr
Autostrada arăta ca după război duminică: cât vedeai cu ochii, grămezi de fiare contorsionateFoto: Kathimerini.gr / tovima.gr

Şoferul camionului care a provocat accidentul din Grecia este cercetat pentru omor din culpă. Cinci persoane au murit şi alte 30 au fost rănite după ce tirul condus de român a intrat în plin în câteva zeci de maşini aflate pe o autostradă.

Şoferul aflat la volanul tirului ucigaş, un român în vârstă de 39 de ani, are şi o explicaţie pentru tragedia de duminică, din nordul Greciei, de pe autostrada Egnatia. Bărbatul a recunoscut că a văzut semnalele luminoase pentru lucrările de pe şosea, a frânat, însă tirul, încărcat cu 19 tone de struguri, nu se oprea. A intrat în plin în cele 40 de maşini oprite la culoarea roşie.  În doar câteva secunde, autostrada a devenit scena unui carnagiu de nedescris.

O femeie a ars de vie în maşina care a explodat în urma impactului cu tirul, iar alţi patru oameni şi-au pierdut viaţa în urma rănilor suferite. Zeci de victime, între care şi doi bebeluşi, au fost transportate în stare gravă la spital, iar medicii depun şi acum eforturi pentru a-i ţine în viaţă. „Imaginile au fost şocante, ca după război. Mult fum, carne de om, sânge peste tot. O grămadă teribilă de cadavre şi maşini zburătoare, făcute ghem”, au povestit martorii tragediei pentru presa elenă.

Cinci oameni au murit şi alţi 30 sunt răniţi

Deşi iniţial s-a zvonit că şoferul român a fugit de la locul accidentului, surse din cadrul anchetatorilor au dezminţit această variantă. Bărbatul este cercetat acum de poliţişti, iar tirul ucigaş este expertizat de autorităţile din Grecia. Acestea vor să verifice dacă se confirmă declaraţia şoferului cum că ar fi rămas fără frâne cu circa 23 de kilometri înainte de locul tragediei. Românul susţine că a încercat în acest timp să încetinească tirul, sperând că frânele vor funcţiona din nou. Consulatul general al României de la Salonic a evaluat situaţia de la faţa locului şi a asistat chiar la audierile efectuate de autorităţile elene, în timpul cărora şoferul tirului a beneficiat de asistenţa unui traducător de limba română.

Supravieţuitorii  s-au chinuit ore în  şir să-i scoată pe  răniţi din maşini
Supravieţuitorii s-au chinuit ore în şir să-i scoată pe răniţi din maşini

Tirul ucigaş a ars  în totalitate, însă  şoferul a scăpat fără nici o zgârietură
Tirul ucigaş a ars în totalitate, însă şoferul a scăpat fără nici o zgârietură

Printre victime au  fost şi doi bebeluşi
Printre victime au fost şi doi bebeluşi

Tirul a intrat cu  viteză în coloana  de maşini care staţiona. În urma impactului,  autotrenul  a luat foc
Tirul a intrat cu viteză în coloana de maşini care staţiona. În urma impactului, autotrenul a luat foc

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net