VIDEO A salvat de la moarte 160 de sinucigaşi ţinându-i de vorbă până uitau să se omoare

Ultima actualizare:

    Don Richie a salvat de la moarte 160 de oameni
Don Richie a salvat de la moarte 160 de oameni

Timp de 50 de ani, Don Richie a salvat de la moarte nici mai mult nici mai puţin de 160 de oameni. Cu toţii îi sunt acum recunoscători.

Omul a ales intenţionat să-şi facă o casă  foarte aproape de o stâncă numită "Abisul", unde veneau des oameni pentru a se sinucide aruncându-se în gol. Don Richie a dorit să locuiască acolo pentru a-i ajuta pe sinucigaşi şi a le reda o speranţă, cât de mică.

Aşa se face că, atunci când cineva venea la stâncă cu intenţia de a se arunca în gol, omul se îndrepta spre respectivul, îi zâmbea şi începea să-l ţină de vorbă.

Bărbatul se trezea în fiecare zi foarte devreme şi primul lucru pe care îl făcea era să se uite la fereastră, să vadă dacă e cineva care se apropie prea mult de stâncă.

Omul şi-a construit casa lângă stânca preferată de sinucigaşi
Omul şi-a construit casa lângă stânca preferată de sinucigaşi

Dacă era cineva, atunci ieşea din casă şi se ducea spre el zâmbind şi ţinând palmele la vedere. Începea imediat să intre în vorbă ce respectivul om, întrebându-l dacă îl poate ajuta cu ceva. "Aş putea să fac ceva să te ajut?" era o întrebare simplă, dar foarte eficientă. De multe ori, sfârşea prin a-i invita pe sinucigaşi la el acasă, unde îi servea cu ceai sau cu o gustare.

"Era de ajuns pentru a-i întoarce din drum. Don Richie spunea mereu să nu subestimăm puterea unei vorbe blânde şi a unui zâmbet", a declarat fiica omului, potrivit odditycentral.com.

Văzând că poate salva astfel vieţi, omul şi-a făcut un obicei din a sta de vorbă cu cei care voiau să se omoare, făcându-i să se răzgândească şi să vadă altfel lucrurile.

S-a întâmplat însă şi să nu reuşească să opreasca sinucigaşii să-şi ducă planul la sfârşit. Don Richie nu o lua ca pe un eşec, ci considera că, în acele cazuri, nu mai era nimic de făcut.

Bărbatul a murit la vârsta de 85 de ani, iar acum cei pe care i-a salvat îl numesc "Îngerul de la stânca abisului".

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net