VIDEO Paradă de Ziua Victoriei la Moscova! Putin: «Triumfă forţa atotputernică a patriotismului»

Ultima actualizare:

    Parada Moscova (foto: Reuters)
Parada Moscova (foto: Reuters)

Rusia sărbătoreşte vineri, 9 mai, victoria din 1945 asupra Germaniei naziste prin mai multe parade militare. Cele mai importante evenimente au loc la Moscova, unde se află şi preşedintele Vladimir Putin, care a salutat "forţa triumfală a patriotismului" rus, potrivit Mediafax.

Rusia sărbătoreşte astăzi, în plină criză cu Ucraina, după anexarea Crimeei de către Rusia, victoria din 1945 asupra Germaniei naziste. Prezent la evenimente, preşedintele rus, Vladimir Putin, a salutat "forţa triumfală a patriotismului" rus, la parada militară care marchează victoria din 1945 asupra regimului nazist, în plină criză cu Ucraina, relatează AFP.

După trecerea în revistă a trupelor de către ministrul Apărării Serghei Şoigu, pe muzică de fanfară militară, liderul de la Kremlin a luat cuvântul, în Piaţa Roşie, în faţa militarilor şi veteranilor din al Doilea Război Mondial.

simeon stalpnicul png

Ziua de 9 mai "este o sărbătoare în care triumfă forţa atotputernică a patriotismului, în cursul căreia simţim în mod special ceea ce înseamnă să fii credincios patriei şi cât de important este să-i apărăm interesele", a subliniat el.

"Voinţa de fier a poporului sovietic, curajul şi fermitatea sale au salvat Europa de la sclavie", a continuat Putin. "Ţara noastră este cea care i-a gonit pe fascişti până în bârlogul lor, a obţinut înfrângerea lor completă şi definitivă, a învins cu preţul a milioane de victime şi încercări teribile", a adăugat şeful statului rus.

simeon stalpnicul png

Rusia sărbătoreşte anual victoria Aliaţilor în al Doilea Război Mondial pe data de 9 mai - capitularea fiind semnată la Berlin pe 8 mai, seara târziu, adică pe 9 mai după ora Moscovei.

Însă acest eveniment, prin care Rusia îşi etalează puterea militară restaurată, afişând lansatoare de rachete, tancuri de asalt şi bombardiere grele, prezintă o importanţă crucială, în acest an, pentru Kremlin, care se opune Occidentului asupra Ucrainei.

Potrivit presei ruse, Putin ar putea să viziteze pentru prima dată peninsula din sudul Ucrainei, după ce a asistat la defilarea de la Moscova. O mare paradă a început, la ora locală 10.00 (9.00, ora României) la Sevastopol, portul în care se află baza Flotei ruse la Marea Neagră, iar altă paradă, a Marinei, este prevăzută începând de la ora locală 16.00 (13.00, ora României).

simeon stalpnicul png

Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier şi cancelarul german Angela Merkel l-au avertizat pe preşedintele rus cu privire la această vizită.

simeon stalpnicul png

În Ucraina, care marchează şi ea, în mod tradiţional, victoria asupra Germaniei naziste, manifestările se doresc mult mai discrete. Nicio defilare nu este prevăzută la Kiev, autorităţile temându-se de provocări din partea partizanilor proruşi.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net