VIDEO: Mărturia emoţionantă a iubitei directorului Charlie Hebdo

Ultima actualizare:

    Charb era directorul Charlie Hebdo din 2009Foto: Getty
Charb era directorul Charlie Hebdo din 2009Foto: Getty

Partenera caricaturistului Stephane Charbonnier, ucis în atacul de la revista Charlie Hebdo, a vorbit despre moartea lui în cadrul unei emisiuni de ştiri difuzată de postul francez BFMTV.

Jeannette Bourgrab, fost secretar de stat pentru Tineret şi Viaţa în Comunitate, a povestit moment în care a aflat că Charb a murit, potrivit huffingtonpost.com.

"Eram într-o întâlnire şi am aflat că a fost un atac. I-am trimis un mesaj, pe urmă un al doilea mesaj şi un al treilea mesaj, apoi am sunat şi nu a răspuns, iar el nu făcea niciodată aşa ceva. Când ajuns la sediul redacţiei, erau cordoane şi nu ne lăsau să intrăm şi atunci am aflat că a murit. A murit stând drept. Apăra secularismul, apăra spiritul lui Voltaire, era rezultatul spiritului Republicii pe care l-am uitat aproape. A murit, executat cu camarazii lui, aşa cum avea obiceiul să spună", a declarat Bourgrab. 

Ea a mai spus că, dacă ar fi preşedinte, ar decreta ca toţi caricaturiştii morţi să fie înmormântaţi în Pantheon, locul unde sunt înmormântaţi Voltaire şi Jean-Jacques Rousseau: "Au murit apărând libertatea de exprimare. Au murit pentru ca noi să fim liberi în ţara asta, în Franţa a lui 2015". 

Bourgrab, fiica unor imigranţi din Algeria, a criticat dur Islamul şi religia în general în trecut. Membră a partidului lui Nicolas Sarkozy, ea a fost şefa Comisiei Anti-Discriminare în timpul administraţiei Sarkozy. 

Întrebată dacă e un semn al speranţei faptul că oamenii din jurul lumii se strâng în jurul sloganului "Je Suis Charlie", ea a fost categorică: "Nu, pentru că el e mort. E o înfrângere. E o tragedie pentru ţara noastră şi refuz să mă bucur că oamenii au ieşit în stradă. Pentru că am rămas fără persoana care mă însoţea în viaţă". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net