VIDEO Mai rău ca la Alcoolicii Anonimi! Cum se tratează dependenţii de internet

Primele zile departe de calculator sunt cele mai grele pentru acest tânăr

Primele zile departe de calculator sunt cele mai grele pentru acest tânăr
Primele zile departe de calculator sunt cele mai grele pentru acest tânăr
Foto Youtube

Un reportaj al celor de la The New York Times într-un centru de corecţie din China, a devenit viral pe internet. Inedit în acest clip este motivul pentru care tinerii sunt reabilitaţi social. Aceştia sunt dependenţi de internet.

În 2008 China a recunoscut dependenţa de internet ca şi boală şi luptă de atunci pentru tinerii ce manifestă sindromurile acestei afecţiuni. Ei sunt aduşi de către familie la centru unde sunt ţinuţi câteva zile în carantină, uneori chiar legaţi de mâini.

"Vă rog să transmiteţi această scrisoare către mama mea. Tatăl meu m-a adus aici pentru că folosesc prea mult internetul. A spus că mă o să mă vadă un medic, dar m-a închis aici în dormitor. Mi-a legat mâinile, apoi a plecat", a declarat cu lacrimi în ochi, un tânăr care se afla pentru prima oară în centru.

 

În cadrul activităţilor prin care personalul specializat încearcă să-i trateze pe aceşti tineri de dependenţa lor, se numără diverse exerciţii militare în care aceştia învaţă ce înseamnă disciplina şi auto-controlul. În medie este nevoie de aproximativ 3-4 luni pentru ca un copil să scape aproape total această dependenţă. Marea majoritate a cazurilor prezente în tabără suferă de dependenţa de jocuri video.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Sute de terenuri de golf ilegale au apărut în China, după ce a fost dat un moratoriu pentru prezervarea terenurilor agricole, în 2004, ceea ce a iritat autorităţile din Beijing, care au anunţat sancţiuni grele împotriva responsabililor.