VIDEO Mai rău ca la Alcoolicii Anonimi! Cum se tratează dependenţii de internet

Ultima actualizare:

    Primele zile departe de calculator sunt cele mai grele pentru acest tânărFoto Youtube
Primele zile departe de calculator sunt cele mai grele pentru acest tânărFoto Youtube

Un reportaj al celor de la The New York Times într-un centru de corecţie din China, a devenit viral pe internet. Inedit în acest clip este motivul pentru care tinerii sunt reabilitaţi social. Aceştia sunt dependenţi de internet.

În 2008 China a recunoscut dependenţa de internet ca şi boală şi luptă de atunci pentru tinerii ce manifestă sindromurile acestei afecţiuni. Ei sunt aduşi de către familie la centru unde sunt ţinuţi câteva zile în carantină, uneori chiar legaţi de mâini.

"Vă rog să transmiteţi această scrisoare către mama mea. Tatăl meu m-a adus aici pentru că folosesc prea mult internetul. A spus că mă o să mă vadă un medic, dar m-a închis aici în dormitor. Mi-a legat mâinile, apoi a plecat", a declarat cu lacrimi în ochi, un tânăr care se afla pentru prima oară în centru.

În cadrul activităţilor prin care personalul specializat încearcă să-i trateze pe aceşti tineri de dependenţa lor, se numără diverse exerciţii militare în care aceştia învaţă ce înseamnă disciplina şi auto-controlul. În medie este nevoie de aproximativ 3-4 luni pentru ca un copil să scape aproape total această dependenţă. Marea majoritate a cazurilor prezente în tabără suferă de dependenţa de jocuri video.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net