VIDEO Imagini incredibile surprinse la cutremurul în urma căruia s-a scurtat ziua

Citeste tot despre: 

Un documentar realizat de o televiziune japoneză despre puternicul cutremur din Tohoku, care a avut loc în martie 2011, arată imagini incredibile surprinse în timpul producerii seismului.

La începutul lunii martie, japonezii vor comemora doi ani de la cutremurul Tohoku, a cărui intensitate a fost de 9,1 grade pe scara Richter, potrivit Centrului american pentru alerte de tsunami în Pacific.

Imaginile surprinse în timpul seismului sunt de-a dreptul incredibile, japonezii surprizând cât de violentă a fost, de fapt, mişcarea telurică.

Cutremurul a durat circa şase minute şi a fost urmat de o serie de replici de magnitudine mare şi de un tsunami de mare amploare. Valurile tsunamiului au ajuns până la zece metri în înălţime.

Potrivit geofizicianului NASA Richard Gross, rotaţia Pământului a fost accelerată cu 1,6 microsecunde, ca urmare a cutremurului, ceea ce înseamnă că ziua a devenit mai scurtă. Cel mai mare impact asupra rotaţiei Pământului l-a avut cutremurul din 2004 din insula indoneziană Sumatra, când ziua s-a scurta cu 6,8 microsecunde.


VIDEO

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1