Vecinii bulgari se luptă cu nămeții de zăpadă, de trei zile

Ultima actualizare:

    Ninsorile au afectat sudul Bulgariei
Ninsorile au afectat sudul Bulgariei

Mai multe localităţi din sudul Bulgariei au rămas fără electricitate şi apă curentă, duminică seara, din cauza ninsorilor abundente care se înregistrează de trei zile, relatează site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în peste 800 de locuri în sudul Bulgariei. Unele oraşe şi sate din regiunile Smolian şi Kardjalim, precum şi zonele sudice din regiunea Pazardjik au rămas fără apă curentă, după ce pompele s-au oprit din cauza lipsei electricităţii.

Cele mai grav afectate sunt municipalităţile Madan, Zlatograd, Nedelino şi Rudozem, care sunt private de energie electrică de două zile.

Serviciile de telecomunicaţii mobile din aceste regiuni sunt de asemenea întrerupte. Operatorii de telefonie mobilă au promis că vor recurge la generatoare pentru a restaura reţeaua de telecomunicaţii din regiunile afectate.

Reţeaua de electricitate este avariată în mai multe zone din Munţii Rodopi, în care accesul este fie dificil, fie imposibil pentru moment, ceea ce înseamnă că va dura câteva zile până la reluarea alimentării cu energie electrică, a declarat ministrul bulgar de Interne, Veselin Vucikov.

Echipe ale armatei au fost trimise pentru a furniza alimente şi medicamente locuitorilor din regiunile Smolian şi Kardjali blocate de nămeţii de zăpadă, care ajung în unele locuri la doi metri înălţime.

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în oraşul Velingrad, unde s-a depus un strat de zăpadă de peste un metru. Oraşele Batak şi Peştera din regiunea Pazardjik sunt de asemenea private de electricitate.

Ninsorile vor continua în regiunile montane din sudul Bulgariei şi luni, dar la o intensitate mai mică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net