UPDATE 34 de ostatici şi 15 terorişti al-Qaeda, ucişi pe platforma petrolieră

Ultima actualizare:

UPDATE 34 de ostatici şi 15 terorişti islamişti au fost ucişi la platforma petrolieră. Militarii au deschis focul asupra complexului în urmă cu scurt timp. Victimele au fost ucise de forţele armate algeriene, care au deschis focul asupra rafinăriei. Miniesterul Afacerilor Externe a confirmat faptul că printre ostatici se afla şi un român, însă nu se ştie dacă acesta a fost ucis în atac.

Un răpitor care s-a prezentat ca fiind Abu al-Baraa a spus, pentru postul Al-Jazeera, că printre cei 41 de ostatici din Algeria se găseşte şi un român.  Răpitorul a declarat că "numărul ostaticilor este de 41", aceştia provenind din 11 ţări: Norvegia, Franţa, SUA, Marea Britanie, România, Columbia, Thailanda, Filipine, Irlanda, Japonia şi Germania.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat răpirea. O celulă de criză a fost formată la nivelul MAE pentru eliberarea ostaticului român. "Potrivit informaţilor furnizate de autorităţile algeriene şi misiunile diplomatice acreditate la Alger, a rezultat că un număr neprecizat de cetăţeni din mai multe state, printre care şi România, angajaţi ai companiei, sunt ţinuţi ostatici de iniţiatorii atacului armat", a declarat Robert Cazanciuc, secretarul general al MAE.

Atacul în urma căruia au fost luaţi cei 41 de ostatici a început miercuri dimineaţă, la un complex de exploatare a gazelor naturale, aflat la Tigantourine. Complexul este exploatat de compania naţională Sonatrach împreună cu compania britanică British Petroleum şi cea norvegiană Statoil.Un britanic şi un algerian au fost ucişi în urma atacului comando-ului islamist.

Pentru începerea negocierilor cu privire la ostatici, răpitorii cer retragerea armatei algeriene, care a încercuit complexul respectiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net