Iată unde trăiesc cei mai mulţi bogătaşi din lume!

Ultima actualizare:

    Londra este unul dintre oraşele în care trăiesc cei mai mulţi miliardariFoto: Shutterstock
Londra este unul dintre oraşele în care trăiesc cei mai mulţi miliardariFoto: Shutterstock

Potrivit unui studiu nou, cei mai mulţi bogătaşi din lume trăiesc la Londra, Moscova, Paris şi Istanbul. Oraşul german Hamburg este de asemenea un magnet pentru oamenii înstăriţi, numărând 18 miliardari, scrie ziarul „Bild”.

Indiferent de locul unde trăiesc, bogătaşii au un singur lucru în comun: averea lor creşte şi iar creşte. Un număr record de 2.325 oameni deţin o avere de peste 5 miliarde de euro. Această sumă este de două ori mai mare decât PIB-ul Germaniei, conform unui studiu dat publicităţii miercuri la Zürich de către Banca elveţiană UBS în colaborare cu serviciul de informaţii economice Wealth-X.

Cu o avere de 2.375 miliarde de dolari, cei 775 de miliardari europeni i-au întrecut pe cei din America de Nord. Cei mai mulţi bogătaşi din Europa trăiesc în Marea Britanie (130), fiind urmaţi de Germania (123), în oraşe precum Londra, Moscova, Paris şi Istanbul. Cea mai mare densitate de miliardari se află în principatul Liechtenstein : 5 miliardari la 37.000 de locuitori.

O altă concluzie a studiului este că numărul bogătaşilor din Asia a crescut. Listele indică apariţia a 52 de noi miliardari pe acest continent, dintre care 33 sunt doar din China. În Asia există aşadar 560 de superbogătaşi. Cea mai mare creştere a numărului de bogătaşi, în ultima vreme, s-a înregistrat în America Latină, unde trăiesc 153 de superbogătaşi.

Pe de altă parte, în Orientul Mijlociu precum şi în Africa, numărul superbogătaşilor a scăzut la 194 portivit UBS şi Wealth-X, însă averea lor a crescut. În SUA trăiesc 609 miliardari care deţin o avere totală de 2.371 miliarde de dolari.

Chiar şi femeile au strâns averi mari prin talent, inteligenţă şi noroc. Dintre persoanele superbogate, una din opt este femeie. Desigur că două din trei miliardare şi-au moştenit averea.

Studiul publicat îi consolează şi pe cei care nu au studii superioare :35 la sută dintre superbogaţi nu au nicio diplomă de studii superioare.

Pe lista publicată de către revista „Forbes“, mexicanul Carlos Slim (de la Telecom Mexic), fondatorul Microsoft, Bill Gates, şi investitorul Warren Buffet, cu o avere cuprinsă între 67 şi 85 de miliarde de dolari, sunt în continuare cei mai bogaţi oameni de pe glob.

Gates şi Buffet se află pe lista celor mai mari donatori din lume, îndemânând şi alţi oameni înstăriţi să-şi folosească averea în scopuri caritabile. Pe parcursul vieţilor lor, miliardarii donează în medie aproximativ 100 de milioane de dolari, doar trei procente din averile lor. Cel mai mult cheltuiesc pentru mofturile personale. Oligarhul rus Roman Abramovici, de pildă, a cheltuit aproape un miliard de dolari pe cel mai scump yaht privat din lume.

Un superbogătaş deţine în medie aproximativ 3,1 miliarde de dolari potrivit UBS.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net