Unde se retrag preşedinţii când îşi încheie mandatul?

Ultima actualizare:

    Fotografii: Profimedia/Getty Images
Fotografii: Profimedia/Getty Images

Barack şi Michelle Obama şi-au împlinit visul: au cumpărat conacul cu şapte dormitoare de pe insula Martha’s Vineyard, din statul american Massachusetts. Proprietatea a fost timp îndelungat locul preferat de relaxare al miliardarilor. Recent, fostul cuplu prezidenţial a negociat achiziţionarea conacului, care are o suprafaţă de 2.300 mp şi a obţinut o reducere de 4,5 milioane de dolari.

Casa recent achiziţionată a familiei Obama se află pe o proprietate de 12 ha, care are ieşire către Cape Cod, din Massachusetts. Iniţial proprietarii au vrut să maximizeze încasările şi au cerut cu 4,5 milioane de dolari mai mult, dar Michelle Obama (55 de ani) este cel mai bun negociator din lume şi a reuşit să obţină o reducere spectaculoasă. Conacul are propria piscină, este dotat cu 7 dormitoare şi are o suprafaţă utilă de 2.300 de metri pătraţi.


    Clădirea este  decorată în stil clasic
Clădirea este decorată în stil clasic

Familia Obama a vizitat ultima oară proprietatea în anul 2016 şi şi-a exprimat intenţia de a o cumpăra. Pe insula Martha’s Vineyard se află inclusiv un ”loc de joacă” pentru milionari, un teren de golf impresionant şi o zonă dedicată sporturilor nautice. Printre celebrităţile îndrăgostite de această insulă sunt staruri de la Hollywood, bogătaşi din industria IT, politicieni democraţi şi familia Clinton. 

Au ales locuri ferite şi exclusiviste

Conacul are nouă toalete, mai multe şeminee un hambar încăpător aflat la doar 20 de metri de casă şi o pivniţă încăpătoare. Casa a fost scoasă la vânzare în luna iunie cu preţul de 16,25 milioane de dolari, în iulie preţul a scăzut la 14,85 milioane de dolari. Conform presei americane, Barack Obama s-a cazat la conac încă de pe vremea când era senator. Pe durata mandatelor prezidenţiale dintre 2009 şi 2017, familia Obama şi-a făcut aici concediul de şapte ori, în luna august.


    Conacul are ieşire  la Oceanul Atlantic
Conacul are ieşire la Oceanul Atlantic

Conacul are un candelabru extrem de preţios, unic în lume, montat în camera de zi. Pe proprietate se află două aripi de clădire dedicate oaspeţilor, cu intrări separate, o ieşire la Atlantic dotată cu propriul pnton şi propria zonă destinată ambarcaţiunilor. Înainte de a cumpăra proprietatea, familia Obama plătea 50.000 $ pe săptămână pentru a se caza aici. Martha’s Vineyard este locul preferat al preşedinţilor americani de aproape 150 de ani. În luna august, din acest an, Bill Clinton şi-a serbat ziua de naştere în Edgartown şi apoi a jucat golf cu Barack Obama şi comicul Larry David pe terenul situat pe Martha’s Vineyard. Insula are o poveste romantică impresionantă pentru democraţii americani: J.F. Kennedy iubea enorm insula şi Jackie Onassis a avut grijă de casa lor până în 1994, când s-a stins din viaţă. Ea se reculegea adesea aici, rememorând clipele fericite petrecute alături de preşedintele american răpus în groaznicul atentat din Dallas, Texas. Fiicele Malia (21 de ani) şi Natasha (18 ani) şi-au însoţit părinţii în concediu în 2009, apoi au preferat să îi lase singuri în vacanţe. 

Şi ei au căutat locuri liniştite 

A fost la Casa Albă între -2001-2009. Fostul -preşedinte american s-a mutat cu soţia în Crawford, între Dallas şi Austin, din statul Texas. Proprietatea se întinde pe 648 de hectare şi a fost vizitată de Vladimir Putin şi regele saudit.

Conacul are ieşire  la Oceanul Atlantic
Conacul are ieşire la Oceanul Atlantic

A fost preşedintele Franţei între 2007 şi 2012. După încheierea mandatului, Sarkozy s-a retras cu soţia lui, Carla Bruni, în Cap Negre, la Castelul Faraghi. Clădirea a fost construită între 1934-1937, de aviatorul Andre Faraggi, chiar pe faleză.

Clădirea este  decorată în stil clasic
Clădirea este decorată în stil clasic

A fost preşedintele SUA între 1993-2001. Bill şi Hillary Clinton au fost fascinaţi de cartierul de lux Hamptons, din New York, şi au plătit timp -îndelungat o chirie de 200.000 de dolari pe lună pentru a sta -într-un conac cu opt dormitoare.

A fost preşedintele României între 2004 şi 2014. Din 15 iunie 2015, Traian şi Maria Băsescu s-au mutat în locuinţa atribuită de către Guvern, în vila din strada Nikolai Gogol, numărul 2, Bucureşti, pusă la dispoziţie prin RA-APPS.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net