Un transnistrean, numit în funcţia de ministru de Externe al Republicii de la Doneţk

Ultima actualizare:

    Aleksandr Karaman
Aleksandr Karaman

"Republica populară de la Doneţk" (DPR) l-a numit pe Aleksandr Karaman, originar din regiunea separatistă moldoneană Transnistria, în postul de "ministru de externe", a anunţat sâmbătă "premierul" acestei republici separatiste.

Karaman a fost anterior "vicepremier" însărcinat cu politici sociale.

"Karaman, care a deţinut mai multe funcţii importante şi este un profesionist, a devenit noul ministru de externe", a declarat Aleksandr Zaharcenko într-o conferinţă de presă la Doneţk, potrivit Mediafax.

Transnistreanul o înlocuieşte pe Ekaterina Gubareva, soţia fostului "guvernator popular" al regiunii Donbas Pavel Gubarev.

Motivul demisiei Gubarevei nu a fost precizat. Însă fostul "premier" Aleksandr Borodai a criticat-o, afirmând că este "incompetentă profesional".

Karaman face parte din echipa lui Vladimir Antiufeev, "primvicepremier" al DPR însărcinat cu "securitatea de stat şi aplicarea legii". Cei doi au lucrat împreună, anterior, în regiunea separatistă moldoveană prorusă Transnistria.

Antiufeev este un fost şef al serviciilor de securitate (KGB) din Transnistria, fiind urmărit penal la Tiraspol pentru delapidare de fonduri. Un cetăţean rus, Antiufeev a fost demis de la conducerea serviciilor de securitate transnistrene de către liderul regiunii separatiste Evgheni Şevciuk, în 2012. El s-a refugiat în Rusia după ce autorităţile separatiste au deschis pe numele său un dosar penal pentru delapidare de fonduri.

Mai multe persoane cu legături în Transnistria deţin poziţii cheie în regiuni din Ucraina, în urma ofensivei declanşate de separatiştii proruşi în est. Astfel, liderul separatiştilor din Doneţk Igor Strelkov care, potrivit presei, ar fi fost ofiţer al serviciilor militare ruse, a dezvăluit că a luptat în conflictul din Transnistria. Strelkov şi "premierul" Aleksandr Borodai au jucat un rol decisiv în anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia. În plus, premierul Crimeei, Serghei Aksionov, este orginar din Republica Moldova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net