Un muzician s-a sinucis după ce a luat un medicament împotriva acneei

CLIIMA20121118_0049_1.jpg

Jesse Jones şi sora lui, Laura, în excursie la Veneţia, în anul 2006.
Citeste tot despre: 

Un tânăr muzician de 24 de ani din Anglia s-a sinucis aruncându-se într-o prăpastie din regiunea Dorset, după ce a urmat un timp îndelungat un tratament contra acneei. Înainte de a muri, el a vrut să le trimită părinţilor un email, dar nu a mai apucat să-l termine.

Jesse Jones a urmat, încă de la vârsta de 18 ani, un tratament contra acneei, bazat pe medicamentul Roaccutane. După şase luni, afecţiunea a dispărut, dar a revenit în anul 2009. Atunci a început să ia din nou medicamentul şi, de aici, un adevărat coşmar.

"Dragă mamă şi dragă tată, Roaccutane pare să fi schimbat considerabil modul în care corpul şi mintea mea funcţionează. Abia reuşesc să îi scriu numele pentru că îl urăsc foarte tare", le-a scris el părinţilor în ultimul email, rămas netrimis.

Trupul muzicianului a fost găsit de poliţişti într-o prăpastie din Swanage, Dorset. Părinţii lui Jesse au fost şocaţi de întâmplare, susţinând că n-au avut idee de tratamentul urmat de fiul lor.

Roche, compania care produce medicamentul, a infirmat efectele sale secundare negative, dar există persoane care susţin că Roaccutane produce depresie şi că duce la impotenţă şi, în cele din urmă, la sinucidere.

Povestea lui Jesse Jones este subiectul unui documentar ce va fi difuzat de BBC3, pe 26 noiembrie.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1