Ucraina a mobilizat tancuri cu o zi înaintea referendumului din Lugansk

Ultima actualizare:

    Separatiştii controlează oraşul ucrainean Lugansk. (Foto: Reuters)
Separatiştii controlează oraşul ucrainean Lugansk. (Foto: Reuters)

Armata ucraineană a început să mobilizeze tancuri în regiunea Lugansk (estul ţării), în contextul refendumului care urmează să se desfăşoare duminică, a anunţat "guvernatorul" autoproclamat al regiunii Lugansk, Valeri Bolotov.

Bolotov a afirmat că dinspre oraşul Statobelsk către capitala regiunii se deplasează 30 de maşini de luptă ale infanteriei şi peste zece transportoare blindate, scrie RIA Novosti, citată de Mediafax.

El a adăugat, de asemenea, că mai multe tancuri se îndreaptă către frontiera dintre Ucraina şi Rusia, fapt ce "demonstrează că armata ucraineană încearcă să încercuiască Luganskul".

Totuşi, separatistul a subliniat că "referendumul (privind independenţa regiunii) va avea loc în pofida încercărilor de a împiedica organizarea acestuia. Vă promit că prezenţa la vot va fi peste 90 la sută", a afirmat el.

Insurgenţii proruşi se pregătesc să organizeze duminică un referendum asupra independenţei "republicii populare" autoproclamate Doneţk şi Lugansk, întorcând spatele unei cereri de amânare a scrutinului care le-a fost adresată de către preşedintele rus Vladimir Putin.

Rebelii afirmă că totul va fi pregătit pentru vot şi se declară siguri că populaţia le va aproba proiectul, în pofida sondajelor, care sugerează, din contră, că o mare parte a locuitorilor din estul ţării susţin unitatea Ucrainei.

Kievul şi Occidentul condamnă organizarea unei asemenea consultări, pe care o cataloghează ilegală. Ei se tem de repetarea scenariului care a condus, în martie, la anexarea Crimeei de către Rusia, în urma unui referendum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net