A ucis 20 de oameni ca să elibereze paturile din spital

Strigător la cer! Doctoriţa Virginia Soares de Souza se juca de-a Dumnezeu şi decidea cine trebuia să moară pentru a elibera paturile din salon. Ea este acuzată că a omorât 20 de pacienţi şi bănuită de alte 300 crime.

Cazul Virginiei Soares de Souza de la Spitalul Evanghelic din Curitiba, sudul Braziliei, şochează întreaga lume. Această doctoriţă, de 56 de ani, a fost arestată luna trecută după ce mai mulţi pacienţi în fază terminală, pe care îi avea sub supraveghere, au murit mult prea repede.

Motivul pentru care ea scurta viaţa bolnavilor este halucinant: voia să elibereze mai repede paturile din spital.

De Souza este acuzată că administra victimelor doze fatale de medicamente sau le reducea cantitatea de oxigen pe care ar fi trebuit să o primească în saloanele de terapie intensivă. O anchetă realizată asupra activităţii doctoriţei în ultimii 7 ani a scos la iveală că ar putea fi responsabilă de moartea a peste 300 de oameni.

Dacă se dovedeşte că a făcut asemenea crime, ea va deţine un record îngrozitor, devenind medicul care a ucis cei mai mulţi pacienţi din lume. Culmea, femeia şi-a justificat faptele ca fiind unele fireşti pentru administrarea unui spital supraaglomerat.

Harold Shipman, «Doctorul-moarte», a făcut 250 de crime

Zoom
Virginia Soares de Souza administra doze fatale de medicamente sau reducea cantitatea de oxigen pentru pacienţi

Medicul care a omorât cei mai mulţi pacienţi din lume a fost până acum britanicul Harold Shipman. La 31 ianuarie 2000, el a fost găsit vinovat de uciderea a 15 oameni, dar s-a dovedit vinovat de 250 de crime. El s-a sinucis în închisoare în 2004, la 58 de ani, mustrat fiind de conştiinţa încărcată. Până în ultima clipă, Shipman a susţinut că le-a făcut un bine bolnavilor care "se chinuiau într-o agonie groaznică".

loading...
Loading...