Trăieşte de 13 ani ca un hobbit, în munţii din Ţara Galilor

CLIIMA20121230_0053_1.jpg

Hobbiţii sunt nişte personaje din cărţile de ficţiune ale scriitorului J.R.R Tolkien, devenite celebre după ecranizarea seriei Stăpânul Inelelor.
Citeste tot despre: 

A hotărât să schimbe asfaltul cu noroiul şi casa din cărămidă cu una de paie. Departe de civilizaţie, o absolventă de Oxford a hotărât să trăiască în pustietate. De 13 ani nu a folosit energia electrică.

Emma Orbach are 58 de ani, îşi produce singură mâncare şi trăieşte singură într-o pădure din munţii Ţării Galilor. Cum arată o zi normală din viaţa domnişoarei Orbach, care trăieşte ca un hobbit? Are grijă de grădiniţa pe care a improvizat-o în apropierea casei. Apă îşi ia de la un râu din apropiere, care vine de sus, de pe munte. Apoi merge prin pădure pentru a căuta diverse fructe şi lemne de foc.


De asemenea, are grijă şi de cele trei capre, şapte găini şi doi cai, scrie evz.ro. De foarte puţine ori merge la un magazin dintr-un sat apropiat pentru a-şi cumpăra ciocolată şi orez.

„Aşa îmi doresc să trăiesc. E tot ce mi-am dorit şi mă simt foarte fericită în locul acesta şi în casa mea", a spus Emma Orbach pentru Daily Mail.

Casa şi-a denumit-o „Tir Ysbrydol", care din galeză s-ar traduce „Tărâmul Spiritului".

Cei care doresc să o viziteze pe doamna Orbach trebuie să respecte nişte reguli foarte stricte: să lase toate obiectele moderne acasă, nu au voie cu laptopuri sau telefoane. Chiar şi copiii ei, care au 20, respectiv 30 de ani, şi trăiesc în Londra, au fost nevoiţi să respecte această regulă.

Loading...