Tot ce trebuie să ştii despre Eclipsa de Lună de pe 21 ianuarie! Cum afectează zodiile şi ce simbolizează

Ultima actualizare:

    Încă din cele mai vechi timpuri, omul a ştiut că Luna îi influenţează destinulfoto: Shutterstock
Încă din cele mai vechi timpuri, omul a ştiut că Luna îi influenţează destinulfoto: Shutterstock

Astronomi, astrologi şi teologi din întreaga lume aşteaptă cu sufletul la gură evenimentrul astral care va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie şi care este vizibil din emisfera nordică. Eclipsa de Lună din acest an este interpretată de unei culturi din emisfera sudică drept un semn al Sfârşitului Lumii. Satelitul natural al Pământului se va afla în umbra acestuia între orele 5.34 şi 8.51 (ora României). Pentru unele zodii acest semn ceresc este de bun augur.

Eclipsa de Lună de pe 21 ianuarie 2019 este un semn că se apropie cea de a doua venire a lui Iisus, susţin John Hagee şi Mark Blitz, scriitorii care au publicat în 2014 căartea „Profeţia Lunii de Sânge”. Denumirea de Lună roşie sau Lună de Sânge vine de la faptul că înainte de a intra în umbra Terrei, satelitul natural începe să se întunece devenind roşietic. Conform teoriei bazate pe studiul biblic, Apocalipsa anunţată în Sfânta Evanghelia are loc după patru eclipse de Lună consecutive. Hagee şi Blitz menţionează cele două paragrafe care vorbesc despre cea de a doua venire a Mântuitorului: Faptele Apostolilor 2:20 şi Apocalipsa 6:12.

Patru eclipse consecutive anunţă Sfârşitul Lumii

Prima eclipsă a profeţiei apocaliptice a a vut loc la 15 aprilie 2014 şi a fost urmată de Lunile de sânge din 8 octombrie 2014, 4 aprilie 2015 şi 28 septembrie 2015. Şi chiar dacă profeţia nu s-a produs imediat după încheierea celor patru eclipse consecutive. În Cartea lui Ioel, această teorie este confirmată textual: „Soarele se va preface în întuneric şi Luna în sânge, înainte de ziua măreaţă şi teribilă în care va veni Domnul”. Un pasaj similar apare, care menţionează Luna de sânge şi în Apocalipsă: „Am văzut când a rupt al şaselea sigiliu şi a fost un mare cutremur. Soarele a devenit negru, ca pânza de sac făcută din păr, iar Luna întreagă a devenit precum sângele, iar stelele cerului au căzut pe pământ precum smochinele târzii care sunt aruncate din pom, când e lovit de un vânt puternic”.

Eclipsa e vizibilă din România începând cu ora 5.34
Eclipsa e vizibilă din România începând cu ora 5.34

Cum influenţează zodiile Eclipsa de Lună?

Astrologii cred că prima eclipsă din 2019 are o importanţă aparte pentru toate zodiile, scoţând la iveală cele mai profunde şi intime gânduri şi temeri. Iată cum e afectată de eclipsă fiecare zodie în parte, conform specialiştilor Elle şi The Mirror.

  • Berbec: relaţii romantice şi manifestări concrete ale geniului creativ
  • Taur: ştiri neaşteptate de la un membru al familiei şi schimbări majore în domiciliu
  • Gemeni: schimbări majore în interiorul cercului de prieteni
  • Rac: oportunităţi neaşteptate de a face bani
  • Leu: aprecierea calităţilor şi talentelor personale în ochii celor din jur
  • Fecioară: găsesc puterea să ierte greşelile unui prieten trădător
  • Balanţă: îşi cresc popularitatea în rândul celor din jur
  • Scorpion: se prefigurează un salt colosal în carieră şi succese profesionale
  • Săgetător: se iveşte prilejul unei călătorii
  • Capricorn: se întăreşte legătura sentimentală cu o persoană specială
  • Vărsător: au parte de o revelaţie şi îşi descoperă partenerii ideali
  • Peşti: iau cele mai bune decizii legate de sănătatea lor pentru acest an.

Citeşte şi:

Horoscopul anului 2019. Iată ce au rezervat astrele pentru fiecare zodie în parte

Sfârşitul Lumii vine în 2019! Specialiştii anunţă că la 21 decembrie cerurile se vor deschide

Legenda nativilor din America

O legendă aparţinând civilizaţiei Hupa, un trib care a trăit pe continentul american, în nordul Californiei susţină că Luna are 20 de neveste şi mai multe animale de companie. Majoritatea acestor animale sunt jaguari şi şerpi şi când Luna nu le dă suficientă mâncare, ei îşi atacă propriul stăpân făcându-l să sângereze abundent. Eclipsa se încheie doar atunci când nevestele Lunii îi sar în ajutor şi îi strâng sângele vărsat pentru a-l readuce în simţiri. Tribul Luiseno, din sudul Californiei, crede că eclipsa arată că Luna s-a îmbolnăvit. Este de datorie oamenilor să se roage şi să cânte pentru a o însănătoşi prin ritualuri străvechi. Orice boală a Lunii aducea transformări majore la nivel planetar.

Ce cred despre eclipsă civilizaţiile sud-americane?

Vechii incaşi credeau că Luna de sânge este cauzată de atacul unui „jaguar ceresc”. Acel animal mitologic a muşcat sălbatic Luna şi a lăsat-o să sângereze într-o baltă de sânge. Ei se temeau că „jaguarul ceresc” va cădea pe Pământ şi va mânca omenirea. Singura care oprea atacurile jaguarului era Luna. De aceea, când Luna sângerează, vechii incaşi strigau la cer, agitau suliţele ameninţător şi îşi puneau câinii să urle la Lună pentru a-l ţine departe de ei pe „jaguarul ceresc” până când Luna se însănătoşea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net