Toată lumea e cu ochii pe Carnavalul de la Rio. Dezmăț până în zori pe plaja Copacabana

22-23-foto1-5col-180-epa-4.jpg

Dansatoarele despuiate, cu paiete prinse în păr, emblematice pentru festival
Foto: Epa-Efe/ Gettyimages
Citeste tot despre: 

La 21 februarie s-a dat startul la petrecere! Întreaga planetă e cu ochii pe Rio de Janeiro unde carele alegorice, dansatoarele de samba sumar îmbrăcate defilează pe străzi. Milioane de turişti din întreaga lume iau cu asalt capitala petrecerii mondiale şi sărbătoresc ultimele zile dinaintea Postului Paştelui. Anul acesta Carnavalul ţine între 21 şi 29 februarie.

Festivităţile de la Rio au început în negura vremii, prima sărbătoare asemănătoare celei din zilele noastre a fost atestată istoric la 1640. La vremea respectivă, ospeţele generoase erau închinate zeului grec al vinului, Bachus sau Dionisos, în accepţie romană. Festivalul ”Entrudo” a fost adus de portughezi în Brazilia şi în 1840 a devenit o veritabilă mascaradă stradală, inspirată clar din spectacolele veneţiene cu măşti.

22-23-foto2-90-60-epa-1.jpg

Carele alegorice, pline cu zeci de dansatori de samba

Muzica pe care se dansa atunci era polka sau vals, însă influenţele africane au apărut odată cu primii sclavi aduşi de cuceritori în Brazilia.

22-23-foto3-90-60-gettyimages-1200867656.jpg

Fetele sexy din Rio se distrează în cartierele mărginaşe

Aşa se face că din 1917, samba devine muzica oficială a spectacolului şi acest gen muzical devine un soi de simbol naţional, pătrunzând în profunzimea identitară a societăţii şi a poporului brazilian.

Samba, la putere din anul 1917

Sambadromul este scena supremă a Carnavalului. Aici se strâng cele mai cunoscute, mai mari şi mai vechi şcoli de dans din Brazilia. La festivităţile din acest an vor participa peste 8.000 de dansatori şi vor defila zeci de care alegorice care vor avea ca tematică natura şi cerul.

22-23-foto4-90-60-epa-7.jpg

Sambadromul dă ora exactă a super-petrecerii

Duminică, 23 februarie, paradele încep la ora locală 21.30 şi se încheie la 3.30 dimineaţa. Vor defila renumitele şcoli de samba Estacio de Sa, Viraduoro, Mangueira, Paraiso do Tuiuti, Grande Rio, Uniao da Ilha şi Portela. Luni, 24 februarie, nebunia continuă cu şcolile de dans Sao Clemente, Vila Isabel, Salgueiro, Unidos da Tijuca, Micodade, Beija-Flor.

22-23-foto5-90-60-h_55763306.jpg

Petrecerile o ţin lanţ pe plaja Copacabana

Carnavalul a sfidat în 2015-2016 virusul Zika şi în acest an sfidează epidemia de coronavirus (COVID-19 sau SARS-CoV-2). Ca în fiecare an, Hotelul Copacabana organizează un bal exclusivist la care participă bogătaşii planetei pentru că biletele de intrare pleacă de la 1.500 de dolari şi pot ajunge la 10.000 de dolari, dacă se respectă tradiţia din 2010.

22-23-foto6-90-60-h_55763415.jpg

Mii de turişti se strâng la spectacolele de pe plaja Ipanema

Însă pentru turiştii dornici de senzaţii fierbinţi braziliene, trebuie ţinut cont că pe renumitele plaje Copacanaba şi Ipanema se organizează veritabile dezmăţuri până în zori de zi. Dansatoarele sexy care nu au reuşit să îşi facă loc în echipele care reprezentau la paradă diferitele şcoli de samba braziliene, vin aici, pe plajă, pentru a dansa cu turiştii şi pentru a face spectacol la lumina artificiilor şi a Lunii. Ca în fiecare an, peste 20.000 de agenţi de ordine vor fi dizlocaţi în Rio de Janeiro pentru a avea grijă ca petrecerea să nu degenereze.

22-23-foto7-90-60-h_55879306.jpg

Atmosfera incendiară este o obişnuinţă pentru Carnavalul de la Rio

Pe Sambadrom nu vor avea acces decât 80.000 de spectatori ceea ce îi obligă pe mulţi, ca şi în alţi ani, să ia cu asalt cluburile de dans, barurile şi petrecerile spontane care au loc pe plajă. Printre vedetele internaţionale care participă în mod regulat la Carnaval le menţionăm pe Paris Hilton, Will Smith, Monica Bellucci, actorul francez Vincent Cassel şi chiar David şi Victoria Beckham. Maratonul de samba este difuzat în direct de posturile de televiziune din întreaga Americă Latină şi este considerat de mulţi drept cea mai bună terapie împotriva depresiei provocate de stresul cotidian.

 

Loading...

Citește și

  • carnavalul rio de janeiro, brazilia, samba, topless

    Şcolile de samba din Sao Paulo, Brazilia, au inundat străzile! Un festival de dans spontan a blocat oraşul timp de câteva ore, duminică! Organizatorii au explicat că „este normal ca lumea să intre în febra distracţiei” încă de pe acum pentru anu avea un şoc la 10 februarie când încep cele trei zile de Carnaval de la Rio.

  • Nebunie globală! Luna martie vine la pachet cu petreceri colorate care marchează intrarea în postul Paştelui. Tradiţiile vechi de secole atrag milioane de turişti care abia aşteaptă să se deghizeze în costumaţii simbolice ca la Carnavalul de la Veneţia sau cu pene de struţ colorate şi paiete sclipitoare ca la Carnavalul de la Rio, sau la petrecerea din Santa Cruz (Spania), din Jamaica sau la Mardi Gras, în New Orleans. Iată cele mai cunoscute carnavaluri din lume!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1