Teroriştii din Paris au fost ucişi. Şi al treilea atacator, Amedy Coulibaly, a fost omorât

Ultima actualizare:
Poliştistii se pregătesc să intre în tipografie
Poliştistii se pregătesc să intre în tipografie

Cei trei terorişti, fraţii Kouachi, autorii atacului armat de miercuri de la sediul revistei Charlie Hebdo şi Amedy Coulibaly, cel care ţinea de mai bine de 6 ore cinci ostatici într-un supermarket din estul Parisului, au fost ucişi de forţele armate franceze. Patru ostatici ar fi fost omorâţi la magazinul din capitala Franţei. Cele trei zile de teroare din Paris s-au încheiat cu un bilanţ tragic de 20 de morţi.

Forţele statului francez au intervenit decisiv, vineri seară, împotriva teroriştilor care au îngrozit o ţară întreagă în ultimele zile. Said şi Cherif Kouachi, atacatorii redacţiei publicaţiei "Charlie Heobdo", se refugiaseră într-o tipografie din Dammartin-en-Goele (Seine-et-Marne), unde au luat o persoană ca ostatică. În jurul orei 18.00 (ora României, 17.00 - ora Franţei), fraţii Kouachi au fost omorâţi în momentul în care au ieşit din clădire şi au deschis focul spre forţele de ordine.

Potrivit unui reporter Digi 24 aflat la Paris, care a vorbit cu un bărbat ce se presupune că îşi cunoştea pe cei doi atacatori de la "Charlie Hebdo", Said şi Cherif Kouachi erau orfani. Fraţii ar fi locuit în aceeaşi cameră în centrul de plasament şi erau cunoscuţi ca fiind persoane linişte. Bărbatul s-ar fi întâlnit cu unul dintre fraţi în urmă cu doi ani şi ar fi băut împreună o cafea. Nu şi-a imaginat că el ar fi putut provoca o asemenea tragedie.

Amedy Coulibaly (32 de ani) şi Hayat Boumeddiene (26 de ani)
Amedy Coulibaly (32 de ani) şi Hayat Boumeddiene (26 de ani)

UPDATE 18.59 Un bărbat a luat mai mulţi ostatici în timp ce încerca să jefuiască un magazin de bijuterii din Montpellier, relatează presa franceză.

Bărbatul a încercat să jefuiască magazinul de bijuterii, dar, la sosirea poliţiei, a luat mai mulţi ostatici şi s-a baricadat în magazin.

UPDATE 18.58 Presa franceză anunţă că patru ostatici din magazin ar fi fost ucişi.

UPDATE 18.30 Amedy Coulibaly, atacatorul de la magazinul din Paris, a fost ucis, transmit reporterii Digi24, iar ostaticii au fost eliberaţi.

Asaltul final împotriva lui Amedy Coulibaly, la Porte de Vincennes. Atacatorul avea asupra lui o armă Kalaşnikov

UPDATE 18.20 Potrivit AFP, cei doi fraţi au fost ucişi, iar ostaticul a fost eliberat.

UPDATE 18.15 Patru explozii puternice s-au auzit la supermarketul din estul Parisului unde Amedy Coulibaly ţine cinci oameni ostatici.


    Explozia de la supermarketul de la periferia ParisuluiFoto Twitter
Explozia de la supermarketul de la periferia ParisuluiFoto Twitter

Desfăşurare de forţă ale autorităţilor lângă supermarketul din estul Parisului
Desfăşurare de forţă ale autorităţilor lângă supermarketul din estul Parisului

UPDATE 18.00 Forţele militare franceze au început operaţiunea de capturare a celor doi terorişti responsabili de atacul de miercuri de la sediul revistei Charlie Hebdo. Reporterii France 24 care transmit de la faţa locului în Dammartin-en-Goële relatează faptul că de câteva minute se aud explozii şi focuri de armă dinspre tipografia unde se află cei doi fraţi.

Urmăriţi aici transmisia live de la faţa locului

UPDATE 16.45 Surse din poliţia franceză au confirmat pentru France24 faptul că operaţiunile de capturare a celor doi terorişti baricadaţi în tipografia din Dammartin-en-Goële sunt suspendate până la rezolvarea problemelor de la supermarketul din Paris, unde doi susţinători ai celor doi fraţi ţin ostatici cel puţin cinci persoane.

UPDATE 16.38: Un bărbat de origine albaneză s-a baricadat într-o clădire din nordul Italiei şi ameninţă că va împuşca trecătorii şi se va arunca în aer, afirmă surse citate de ziarul Il Messaggero şi de agenţia ANSA. Imigrantul de origine albaneză, care are antecedente penale, are un pistol. El a ieşit pe balconul unei clădiri din localitatea Manta (regiunea Piemonte) şi a ameninţat: "Vă omor pe toţi. Voi comite un atentat, mă voi arunca în aer". În cele din urmă, s-a predat autorităţilor.

UPDATE 16.35: Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.fr. Amedy Coulibaly a precizat că, dacă poliţia nu se conformează cerinţelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coşer de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.  Cel puţin cinci persoane ar fi ţinute ostatice în magazin.

UPDATE 16.10: Poliţia din Paris a confirmat că bărbatul care a ucis joi o poliţistă, Amedy Coulibaly, este cel care a luat ostaticii în estul Parisului, conform vice.com. Mai mult, ministrul de Interne neagă că ar exista doi morţi în atac. Cel mai probabil, vorbim de un rănit. 

UPDATE 15.57: Piaţa Trocadero - loc turistic extrem de aglomerat din centrul Parisului, este evacuată (Le Figaro).

UDPATE 15.53: Prefectura Poliţiei face un apel la informaţii despre următoarele persoane: Amedy COULIBALY şi Hayat BOUMEDDIENE, suspectate a fi implicate în incidentul armat de la Montrouge, în urma căruia a murit o poliţistă. Amedy Coulibaly ar fi cel din spatele noului atac din Paris. 

Explozia de la supermarketul de la periferia Parisului
Explozia de la supermarketul de la periferia Parisului

UPDATE 15.22: AFP susţine că două persoane au murit în noul atac din Paris. Informaţia nu a fost confirmată de surse oficiale. Potrivit martorilor bărbatul care a luat ostatici în magazinul Hyper Cacher din Paris a strigat că, dacă prietenii lui nu vor fi lăsați în pace, va ucide toți ostaticii.

UPDATE 15.12: Bărbatul care a omorât o poliţistă, joi, la periferia Parisului, intenţiona să atace sediul unei televiziuni, afirmă surse citate de postul tv M6.

UPDATE 14.50: Le Figaro notează că atentatorul e înarmat cu două arme automate Kalaşnikov, iar zona e împanzită de maşini de poliţie şi de elicoptere.

UPDATE 14.30: AFP anunţă că un nou atac armat are loc  la Vincennes, o zonă situată la periferia estică a Parisului. Au fost luaţi mai mulţi ostatici, după ce un bărbat înarmat a intrat într-un local cu specific evreiesc. Atatcatorul ar fi cel care a ucis ieri o poliţistă, terorist care are legături cu fraţii Kouachi.

UPDATE 13.05: Ostaticul fraţilor ar fi un tânăr de 27 de ani. Familia şi prietenii nu reuşeau să îl contacteze, vineri, pe bărbatul care lucrează în zona în care are loc operaţiunea de neutralizare a suspecţilor în atentatul comis miercuri la Charlie Hebdo, relatează Le Figaro, în ediţia electronică. El ar fi trebuit să fie la întreprinderea Creation Tendance Decouverte în momentul în care a început luarea de ostatici. Această persoană merge în fiecare dimineaţă pe jos la serviciu, deoarece locuieşte la o distanţă de 500 de metri. El este originar din oraş.

UPDATE 12.30: Frații Kouachi le-ar fi spus jandarmilor francezi că vor să moară ca niște martiri, scrie i-Tele.fr. Negocierile cu autorii atacului terorist de la redacția Charlie Hebdo continuă.

UPDATE 11.46: O sursă din cadrul poliţiei franceze a confirmat, vineri, pentru AFP că o singură persoană este luată ostatică de fraţii Cherif şi Said Kouachi într-o mică firmă dintr-o localitate situată la nord-est de Paris. Iniţial se credea că zece persoane au fost luat ostatice de cei doi atacatori.

UPDATE 11.35: Traficul aerian pe aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris a fost deviat "spre sudul zonei", din cauza operaţiunii în desfăşurare la Dammartin-en-Goële, localitate situată la numai zece kilometri de primele piste, relatează L'Express.

Societatea Aeroports de Paris (ADP) a precizat că traficul aerian nu a fost suspendat din cauza operaţiunii forţelor de ordine de la Dammartin-en-Goële, la nord de Paris, unde o luare de ostatici este în desfăşurare. ADP a explicat că din cauza operaţiunii, avioanele sunt "redirecţionate spre sudul zonei".

UPDATE 11.20: Poliţiştii au început asaltul asupra tipografiei în care se află teroriştii.

Focuri de armă la tipografia unde s-au refugiat fraţii Kouachi, în Dammartin-en-Goele
Focuri de armă la tipografia unde s-au refugiat fraţii Kouachi, în Dammartin-en-Goele

UPDATE 11.15: Surse din jandarmerie au declarat pentru Le Monde că nu a murit nimeni în schimbul de focuri.

UPDATE 11.12: Zece persoane au fost luate ostatice, vineri dimineaţă, într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne) situată la nord de Paris, afirmă France 2 într-o ediţie specială, relatează L'Express, în ediţia electronică.

Un vehicul a fost furat vineri, în jurul orei 08.40 (09.40 ora României) la Montagny-sainte-Félicité, în Oise, de doi indivizi înarmaţi cu pistoale automate şi cu semnalmentele fraţilor Kouachi, cei doi suspecţi în atentatul de la Charlie Hebdo.

Câteva minute mai târziu, un schimb de focuri a avut loc în Seine-et-Marne, în dretul Dammartin-en-Goële, în apropiere de zona unde au loc operaţiunile de căutare a fraţilor Cherif şi Said Kouachi. Mai mulţi bărbaţi aflaţi la bordul unei maşini au tras în forţele de ordine. 

Două persoane au murit şi 20 au fost rănite în urma schimbului de focuri, conform digi24.ro

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a confirmat, vineri, pentru RTL.fr că un dispozitiv de securitate extrem de important a fost mobilizat în departamentul Oise, de la Aisne la Seine-et-Marne.

"Un dispozitiv de securitate extrem de dens a fost pus în aplicare pe teritoriul departamentului Oise, de la Aisne la Seine-et-Marne. Acesta mobilizează mijloace extrem de importante cu o operaţiune în curs la Dammartin-en-Goële", a confirmat ministrul francez.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net