Ţările în care poţi fi condamnat la moarte dacă eşti gay. Harta homosexualităţii în lume

Ultima actualizare:

    În unele ţări sunt legalizate căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în altele persoanele gay sunt condamnate la moarte FOTO Shutterstockclickpentrufemei.ro
În unele ţări sunt legalizate căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în altele persoanele gay sunt condamnate la moarte FOTO Shutterstockclickpentrufemei.ro

În ultimii ani, tot mai multe ţări din lume au oferit drepturi egale cetăţenilor lor, fără a mai face discriminări în funcţie de orientarea sexuală. Totuşi, la 30 de ani de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a scos homosexualitatea de pe lista bolilor, există în lume numeroase state în care a fi gay este o infracţiune pedespsită cu ani grei de închsoare sau chiar cu moartea.

În fiecare an, Asociaţia ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), o organizaţie a comunităţii LGBTQ realizează o hartă care arată modul în care sunt trataţi homosexualii, lesbienele, transsexualii, bisexualii şi intersexuali în fiecare ţară a lumii. De la statele unde s-au legalizat căsătoriile între persone de acelaşi sex şi chiar sunt permise adopţiile pentru cuplurile gay, la cazurile extreme în care se aplică pedeapsa capitală, ultima hartă realizată de ILGA, la finalul anului 2019 (şi actualizată în 2020), arată situaţia comunităţii LGBTQ ((lesbian, gay, bisexual, transsexual şi intersexual) în lume. În contextul în care în ultimii ani tot mai multe personalităţi din diverse domenii – politică, diplomaţie, actorie, muzică, modă, sport - şi-au dezvăluit orientarea sexuală gay - jurisdicţia din multe state ale lumii s-a schimbat. Persoanele gay au câştigat drepturi egale cu ale celorlalţi cetăţeni, inclusiv dreptul la căsătorie sau la adopţie. Totuşi, homosexualitatea intră încă sub incidenţa legii în unele ţări, iar cei care îşi declară aici orientarea sexuală sunt condamnaţi la închisoare pe viaţă sau chiar la pedeapsa capitală.

Află aici care sunt statele în care poţi muri dacă eşti gay, care sunt ţările în care sunt permise căsătoria şi adopţia pentru persoane de acelaşi sex dar şi cum a fost abrogat în România celebrul articol 200 care incrimina homosexualitatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net