SUA comemorează azi victimele atentatului terorist de la 11 septembrie 2001 - VIDEO

Ultima actualizare:

    SUA
SUA

Statele Unite ale Americii comemorează astăzi victimele atentatului din 11 septembrie 2001, ce au avut loc la turnurile gemene World Trade Center.

Principala ceremonie este prevăzută la Ground Zero, locul în care se aflau la New York turnurile gemene ale World Trade Center. Ca în fiecare an de la producerea tragediei, aici vor fi citite numele celor aproximativ 3.000 de persoane care au murit la New York, Washington şi Shanksville, în Pennsylvania, scrie Adevărul.

Ca în fiecare an, americanii vor păstra un moment de reculegere la ora la care cele două turnuri au fost lovit de avioane în atentatul terorist.

Preşedintele Barack Obama şi soţia sa, Michelle, se vor reculege în curtea de la Casa Albă, urmând ca apoi să viziteze memorialul de la Pentagon.

Atentatele de la World Trade Center sunt considerate cele mai sângeroase din istorie, fiind comise de 19 terorişti din gruparea  al-Qaeda. Aceştia au deturnat atunci 4 avioane, lovind turnurile gemene şi Pentagonul. Bilanţul victimelor s-a ridicat la 2.978 de morţi, dintre care 2.749 de persoane se aflau în World Trade Center.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net