Stephen Hawking, cea mai luminată minte a umanităţii: «Dumnezeu NU a creat lumea»

Ultima actualizare:

    stephen hawking
stephen hawking

Teoreticianul Stephen Hawking, considerat cel mai important fizician de la Albert Einstein încoace, a susţinut marţi seară o conferinţă la California Institute of Technology. Afluenţa a fost atât de mare încât se formase o coadă lungă de câteva sute de metri. iar organizatorii au trebuit să proiecteze dezbaterea într-un al doilea amfiteatru, umplut la maximum.

Hawking a vorbit în faţa a 1.000 de oameni despre originea Universului şi a menţionat că, în opinia sa, lumea nu este rezultatul intervenţiei lui Dumnezeu.

El a respins teoriile cercetătorilor care caută o explicaţie pentru crearea cosmosului prin voinţa divină, întrebându-se retoric: "Oare ce făcea Dumnezeu înainte de Facere? Pregătea Iadul pentru oamenii care îşi pun astfel de probleme?".

Stephen Hawking a reiterat ideea că Universul a apărut o singură dată, în momentul Big Bang-ului, când s-a născut şi timpul.

În final, omul de ştiinţă şi-a exprimat speranţa că oamenii vor continua să exploreze cosmosul: "Trebuie să mergem în spaţiu pentru viitorul umanităţii. Nu cred că vom supravieţui încă 1.000 de ani dacă nu vor evada de pe această planetă fragilă".

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net