De 31 de ani este singurul locuitor de pe insula Budelli. Poliția vrea să-l evacueze, dar el nu vrea să plece

foto_mare_front_24_mauro-morandi_copy.jpg

Mauro Morandi (81 de ani) trăieşte ca un pustnic pe insula Budelli şi se luptă să nu fie evacuat de autorităţi

Are o poveste fabuloasă! Mauro Morandi e singurul locuitor al insulei Budelli, de lângă Corsica, Sardinia. El a venit aici în 1989 şi nu a mai părăsit-o până în ziua de azi. Însă autorităţile vor să îl evacueze cu forţa.

Pustnicul se luptă să rămână în paradis! Mauro Morandi (81 de ani) e singurul locuitor al insulei Budelli, din Marea Mediterană, din 1989 până azi.

S-a hrănit cu ce i-a dăruit marea, a fost vizitat de echipe de la National Geographic şi de la zeci de institute de cercetare marină însă niciodată nu s-a temut ca acum în privinţa viitorului lui.

foto_detaliu_front_24_copy.jpg

Pustnicul îşi face mobilier din lemnele aduse de mare

Fostul profesor de sport Mauro Morandi poate fi evacuat în orice clipă după ce insula a fost cumpărată de un investitor imobiliar care vrea să o transforme într-un parc turistic.

”Mi-e teamă că, odată cu plecarea mea de pe insulă, Budelli va fi distrusă, iar Plaja Roşie va deveni o amintire”, a declarat Morandi pentru CNN Travel. Spiaggia Rosa este celebră la nivel mondial datorită coralilor roz de care a avut grijă pustnicul în ultimii 31 de ani. 

foto_detaliu1_front_24_copy.jpg

Citeşte şi se roagă în majoritatea timpului

Morandi a vrut să plece din Italia în Polinezia, dar catamaranul i s-a stricat în apropiere de Budelli şi nu a mai plecat de acolo. În 2016, insula a devenit Parcul Naţional Maddalena şi guvernul italian a decis evacuarea pustnicului.

Însă un grup colosal de admiratori de-ai lui Morandi au semnat o petiţie online în care cer ca locuinţa lui să nu fie demolată şi bătrânul lăsat să trăiască până la sfârşitul vieţii în colţul lui de Rai. 

foto_detaliu2_front_24_copy.jpg

Mănâncă pe săturate din ceea ce îi dăruieşte marea

Pe insula sălbatică se află o Staţie de Radiodifuziune din timpul celui de al Doilea Război Mondial care va fi la rândul ei demolată după ce o decizie a tribunalului a stabilit că este ilegală ridicarea unor construcţii pe terenul unui Parc Naţional. Morandi trebuie să părăsească insula până la finele anului 2020.

Loading...