Şi-a luat mâna înapoi după 47 de ani

Un doctor american s-a întors recent în Vietnam cu oasele unui braţ pe care-l amputase în 1966 şi pe care le luase cu el acasă, în Texas. Braţul i-a aparţinut unui soldat pe care el l-a tratat în războiul din Vietnam.

Doctorul Sam Axelrad (74 de ani) şi pacientul său fără braţ din timpul războiului s-au revăzut în Vietnam după 47 de ani. Cei doi au cunoscut copiii şi au vorbit despre războiul din Vietnam. Doctorul i-a spus lui Nguyen Quang Hung (73 de ani) că braţul său a fost păstrat zeci de ani şi că îl căuta pe vietnamez de doi ani de zile ca să-i dea oasele.

Doctorul a spus că i-a fiert braţul, l-a curăţat de carne şi l-a uscat, după care l-a păstrat aproape jumătate de secol într-un dulap. Bărbatul a rămas şocat când şi-a văzut rămăşiţele.

"Sunt bucuros că l-am revăzut pe doctor şi că mi-a înapoiat o parte din corpul meu. Mă consider norocos în comparaţie cu mulţi dintre camarazii mei, care au murit în timpul războiului", a spus vietnamezul, care fusese capturat, pe timpul războiului, de forţele americane.

Conflictul din Vietnam

Războiul a avut loc între anii 1955 - 1975, şi s-a purtat între Vietnamul de Nord, sprijinit de China, şi Vietnamul de Sud, sprijinit de Statele Unite ale Americii. Acesta s-a încheiat cu înfrângerea Vietnamului de Sud și unificarea țării sub conducere comunistă. Războiul s-a soldat cu câteva milioane de victime, majoritatea vietnamezi.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1