Scandal la nivel diplomatic! Ambasadorul din Armenia, rechemat în ţară de urgenţă

Ultima actualizare:

    Sorin Vasile, ambasadorul României în Armeniafoto: adevarul.ro
Sorin Vasile, ambasadorul României în Armeniafoto: adevarul.ro

Ambasadorul României din Armenia, Sorin Vasile, a fost rechemat în ţară după ce a făcut o serie de declaraţii antisemite şi homofobe, conform adevarul.ro.

Sorin Vasile a făcut mai multe declaraţii cu tentă antisemită şi homofobă în Armenia, la o conferinţă. Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat vineri, 5 decembrie.

"Din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul României în Armenia a fost chemat de urgenţă în Centrală pentru a da explicaţii cu privire la comentariile pe care le-a făcut în cadrul conferinţei menţionate.Conducerea MAE a transmis deja instrucţiuni ambasadorului pentru ca acesta să îşi ceară public scuze pentru comentariile sale întru totul deplasate. Scuzele sale au fost publicate în cursul zilei de astăzi, 5 decembrie 2014, pe site-ul publicaţiei armene Civilnet.am. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă regretul şi condamnă ferm declaraţiile cu tentă antisemită şi homofobă ale ambasadorului", anunţă un comunicat al MAE.

Discursul ambasadorului i-a uimit pe cei care participau la conferinţă

Pe 19 noiembrie, Sorin Vasile a fost invitat la Universitatea Americană din Armenia să vorbească despre parteneriatul dintre România şi Armenia. După cuvântarea sa, ambasadorul trebuia să răspundă întrebărilor venite din public. Când un student armean i-a adresat întrebarea ce este mai important pentru România, legăturile politice şi economice cu Turcia sau imperativul moral al recunoaşterii genocidului armean, diplomatul a oferit un răspuns considerat de ziarişti drept stupefiant.„Ce s-a întâmplat la începutul secolului trecut este foarte complicat… care este moralitatea? Să recunoaştem, ok… Asta este moralitate. Care este moralitatea într-un cuplu normal… cuplu hermafrodit, da? Nu, nu hermafrodit. Homosexualii şi cei normali, bărbaţi şi femei, da? Ei sunt ok? Sunt normali, sunt morali. Dar homosexualii sunt morali sau… ? Deci, este la fel cu.. ştiţi, totul este relativ. Acesta este răspunsul la întrebarea ta. Pentru tine, este controversat. Pentru cuplurile gay, pentru ei este perfect, este modelul familial, da? Gay“.Chestionat prin mail, o săptămână mai târziu, despre transcriptul declaraţiei sale, ambasadorul Sorin Vasile a replicat: „A fost o analiză a conceptului de moralitate şi nu a fost făcută o comparaţie“.„Nu este matematică. Ştiţi politica, strategia, geopolitica. Nu ai 1+1. Să ştii că, de fapt, este o glumă bună cu evreii.. evreul, marele om de afaceri, care caută un contabil în compania sa şi pe primul candidat îl întreabă cât fac 10+10. 20, răspunde candidatul. Nu, nu eşti bun, ieşi afară. Al doilea răspunde 30. Nu, nici tu, ieşi afară. Şi vine al treilea şi spune: «10+10? Cât vrei să fie?». Ok, eşti angajat. Asta nu este matematică, să spui 1+1 fac 2. Anul viitor va fi comemorarea de 100 ani. Nu spun cine este corect, cine nu este correct, pentru că nu am dreptul să spun, dar… este complicat“, a mai spus ambasadorul român.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net