Salvat după trei zile în cutia de gheaţă pierdută în largul mării

detaliu2_front_24_1.jpg

A fost salvat ca prin miracol de o patrulă a pazei de coastă
Citeste tot despre: 

Udin Diman s-a mai născut când a fost cules din mare de paza de coastă! Pescarul de 46 de ani, din provincia Maluku de Nord, a plecat să prindă fructe de mare şi nu s-a mai întors. A fost găsit când toată lumea îl credea mort.

Udin Diman, de 46 de ani, a plecat la pescuit în dimineaţa zilei de 14 septembrie. Trebuia neapărat să prindă nişte fructe de mare pentru că nu mai avea nici un ban în casă pentru a le cumpăra rechizite copiilor. Însă nu s-a mai întors. Familia lui a alertat poliţia după 24 de ore şi a fost demarată o amplă operaţiune de căutare.

foto_mare_front_24_1.jpg

Pescarul Udin Diman a supravieţuit trei zile în cutia în care îşi ţinea peştii la gheaţă

Însă, bărbatul fusese prins de curenţii puternici din largul coastei, barca lui a fost dezmembrată şi el s-a salvat sărind într-una din cutiile cu gheaţă în care îşi ţinea peştii proaspeţi. Mai mult mort decât viu, Udin a fost găsit la 17 septembrie de o patrulă. Deşi un om nu poate rezista fără apă mai mult de trei zile, în arşiţa din largul mării, Udin Diman le-a povestit salvatorilor că şi-a conservat energia dormind cuibărit în cutia portocalie din plastic. El a leşinat după ce a fost urcat în barca salvatorilor şi nu şi-a revenit decât după 48 de ore petrecute în spitalul din cel mai apropiat port.

detaliu1_front_24_1.jpg

El a plutit în derivă dus în larg de curenţi

”Este un om norocos. După trei zile petrecute pe mare nu credeam că îl vom mai găsi în viaţă. Nu a avut apă şi nici mâncare. E un miracol”, a declarat şeful echipei de salvare, Muhamad Arafah. Udin a explicat că barca lui a fost prinsă de curenţii rapizi şi s-a dezintegrat de parcă ar fi fost de jucărie. ”Nu ştiu sigur dacă am dormit sau pur şi simplu leşinam în cutia de gheaţă unde obişnuiesc să îmi ţin peştii. Cred că asta m-a salvat pentru că mi s-a uscase gâtul de sete şi simţeam cum mor încet de la o oră la alta”, a zis Diman de pe patul de spital.

Click! spune

Limitele rezistenţei umane în condiţii extreme, conform oamenilor de ştiinţă:

  • Un om nu poate rezista mai mult de trei minute fără aer
  • Un om nu rezistă mai mult de trei ore la temperaturi de -10 grade, fără echipament
  • Un om nu rezistă fără apă mai mult de trei zile
  • Un om nu rezistă fără mâncare mai mult de trei săptămâni.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1