S-a descoperit o boală foarte rară! El este primul om diagnosticat cu «lipsa de punctualitate cronică»

Ultima actualizare:

Jim Dunbar a ajuns mai târziu la muncă, în vacanţă, la mesele cu prietenii lui, a lăsat femei să îl aştepte la prima întâlnire şi a fost nevoit să se furişeze înăutru la înmormântări.

Bărbatul de 57 de ani susţine că suferă de o boală cu care a fost diagnosticat când a întârziat la spitalul Ninewells din Dundee, Marea Britanie

Se pare că boala este cauzată de aceeaşi parte a creierului afectată în cazul deficitului de atenţie (ADHD), iar Jim nu realizează de cât timp e nevoie pentru a face ceva.

"Vreau ca oamenii care mai suferă de această condiţie să ştie că nu e vina lor. Deseori mă învinovîţeam şi e deprimat uneori. Nu ştiţi cât de mult mă ajută să ştiu că e o boală", a povestit Jim.

Recent, bărbatul a încercat să meargă la film şi, ştiindu-şi problema, şi-a dar un avans de 11 ore, dar tot a reuşit să întârzie 20 de minute.

"M-am trezit la opt dimineaţa ca să merg la un film care începea la şapte seara. Am avut 11 ore la dispoziţie şi tot am ajuns mai târziu", a explicat Jim.

Nu îl ajută nici faptul că are un ceas setat pe ora exactă, până la secundă. A încercat să poarte un ceas care merge mai repede decât unul obişnuit, dar degeaba.

"Familia nu mă crede şi au impresia că inventez lucruri. Mi-a afecatat întreaga viaţă", a mai adăugat el.

Cu toată că doctorii l-au diagnosticat cu lipsă de punctualitate cronică, unii specialişti sunt sceptici.

"Boala nu apare în Manualul de boli mintale al Asociaţiei Americane de Psihiatrie, aşa că nu poate fi numită o boală cu adevărat", a declarat un psihoterapeut, Sheri Jacobson.

Ea a mai adăugat că lipsa de punctualitate e un simpom al altor boli, precum ADHD sau depresie, dar poate fi şi un obicei: "Nu e normal să facem din orice obicei zilnic o boală".

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net