Revoltător! Un primar de dreapta a refuzat înhumarea unui bebeluş rom

Ultima actualizare:

    Oamenii s-au revoltata după ce primarul, Christian Leclerc, a refuzat fără înhumarea bebelulșuluiFoto: Hepta
Oamenii s-au revoltata după ce primarul, Christian Leclerc, a refuzat fără înhumarea bebelulșuluiFoto: Hepta

Primarul de dreapta din Champlan, un oraş de la periferia de sud a Parisului, a refuzat miercuri ca un nou-născut rom decedat în a doua zi de Crăciun să fie înhumat în localitatea sa, unde familia trăieşte într-o tabără, au anunţat sâmbătă surse concordante.

Edilul a "invocat ca pretext faptul că decesul" bebeluşului "a fost declarat" în oraşul vecin Corbeil-Essonnes, potrivit unei asociaţii locale de solidaritate cu romii. "Este rasism, xenofobie şi stigmatizare", a denunţat preşedintele acesteia, Loïc Gandais.

Bebeluşul, o fetiţă pe nume Maria Francesca născută la 14 octombrie, a decedat în noaptea de 25 spre 26 decembrie din cauza sindromului de "moarte subită la sugar", a explicat Gandais pentru AFP.

Fetiţa a fost dusă succesiv în noaptea respectivă la două spitale din regiune, dintre care o instituţie din Corbeil-Essonnes, unde a fost constatat decesul la 26 decembrie, a adăugat o sursă apropiată dosarului, informează Mediafax.

La solicitarea familiei, o firmă de pompe funebre din Corbeil-Essonnes a cerut municipalităţii Champlan autorizaţia de a înhuma bebeluşul în cimitirul comunei.

Dar primarul, Christian Leclerc, a refuzat fără "nicio explicaţie", a asigurat Julien Guenzi, administratorul acestei firme. "El nu este obligat să se justifice, dar răspunsurile ca acesta sunt foarte rare", a adăugat el.

Fetiţa va fi în cele din urmă înhumată luni, într-o altă comună din apropiere, la Wissous.

"Unei mame care a purtat în pântec un copil timp de nouă luni şi care îl pierde la două luni şi jumătate nu este cazul să îi provoci şi mai multă durere", a subliniat Trinquier.

În Franţa, rudele unui defunct trebuie să ceară autorizaţie de înhumare primarului comunei unde se află cimitirul ales. Înhumarea poate să aibă loc în comuna în care locuia acesta, în cea în care a decedat sau acolo unde se află cavoul familiei.

Nici primarul din Champlan, nici adjunctul său nu au putut fi contactaţi pentru a reacţiona, sâmbătă dimineaţă.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net