Războiul se amână două săptămâni?

Citeste tot despre: 

Întreaga planetă stă pe un butoi de pulbere ce stă să explodeze! După ce Parlamentul britanic a respins propunerea premierului David Cameron de a lansa un atac armat în Siria, a venit rândul lui Obama să aştepte decizia Congresului, până la 9 septembrie.

Dacă săptămâna trecută număram orele până la intervenţia armată a SUA, Franţa şi Anglia în Siria, iată că lucrurile au luat o întorsătură neprevăzută. Anglia s-a retras, iar SUA va putea lansa atacul doar împreună cu Franţa.

Barack Obama

CLIIMA20130901_0060_1.jpg

Peste 1.400 de oameni şi-au pierdut viaţa în atacul chimic de la 21 august (Fotografii: Reuters)

Preşedintele american a ţinut să precizeze faptul că atacul nu se va desfăşura la sol, ci din aer şi de pe navele de război cu ajutorul lansatoarelor de rachete.

Acesta are ca scop descurajarea regimului Bashar al-Assad de a mai folosi arme chimice împotriva populaţiei, nicidecum de a înlătura actualul regim de la putere.

Vladimir Putin

CLIIMA20130901_0059_1.jpg

Peste 1.400 de oameni şi-au pierdut viaţa în atacul chimic de la 21 august (Fotografii: Reuters)

În replică, principalul aliat al lui Bashar al-Assad, Vladimir Putin, a ţinut să puncteze că atacul chimic putea fi regizat inclusiv de rebelii care voiau astfel să atragă în luptă SUA.

Preşedintele rus a cerut probe concrete care să confirme faptul că armata lui al-Assad a fost cea care a declanşat atacul chimic, iar dacă nu îi sunt prezentate, înseamnă că acestea nu există. Joi şi vineri, la Sankt Petersburg are loc summitul G20, unde Obama speră să facă o alianţă internaţională pentru un atac în Siria.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1