Raid azi noapte în Bruxelles! Şase suspecţi, arestaţi

Ultima actualizare:

    Razia mascaților begieni a avut loc în Cartierul Schaerbeek, cunoscut drept ”cuibușorul” teroriștilor
Razia mascaților begieni a avut loc în Cartierul Schaerbeek, cunoscut drept ”cuibușorul” teroriștilor

A fost o noapte plină pentru oamenii legii din Bruxelles. Poliţiștii au arestat şase suspecţi în cazul atentatelor de marţi, într-o amplă operaţiune efectuată în cartierul Schaerbeek din Capitală, informează BBC News online.

Autorităţile nu au oferit nici o informaţie despre identităţile celor arestaţi sau despre posibilele conexiuni cu atacurile teroriste de marţi.

Arestările au fost făcute azi noapte în cartierul Schaerbeek, de la periferia Bruxellesului, unde atacatorii kamikaze de pe aeroportul Zaventem au închiriat o locuinţă, de la adresa căreia au solicitat o autoutilitară pentru a-şi transporta coletele explozive.

Potrivit locuitorilor din zonă, s-au auzit explozii în zonă în timpul raidurilor poliţiei, dar cauza producerii lor este neclară.

Două explozii puternice au fost provocate marţi dimineaţă pe aeroportul Zaventem, după ce doi islamişti, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui şi-au detonat centurile explozive.

La scurt timp, fratele unuia dintre aceştia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigaş la staţia de metrou Maelbeek.

Cel puţin 31 de persoane au murit şi 250 au fost rănite în atentatele de marţi din Bruxelles. Autorităţile belgiene caută doi suspecţi, unul care s-ar fi aflat pe aeroportul Zaventem şi care ar fi abandonat un pachet exploziv, reuşind să fugă, şi un al doilea care l-ar fi însoţit pe Khalid El Bakraoui la staţia de metrou Maelbeek.

Toţi cei trei atacatori kamikaze, de naţionalitate belgiană, se aflau pe lista celor mai căutaţi suspecţi în cadrul anchetei privitoare la atentatele din Paris din noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Ba mai mult, unul dintre ei fusese extrădat din Turcia, tocmai pentru că  fusese suspectat de terorism.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net