Putin, un şef de stat de 4 miliarde €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Liderul opoziţiei, Boris Nemţov, îl acuză pe Vladimir Putin că duce un stil de viaţă luxos care include palate, iahturi şi o colecţie de ceasuri de marcă evaluate la câteva miliarde de euro. În replică, Putin a punctat că toate acestea sunt "proprietatea statului", nu a lui personal.

Potrivit raportului opoziţiei, Putin dispune de 20 de palate, vile şi reşedinţe, de 43 de avioane şi 15 elicoptere. Doar întreţinerea iahturilor, avioanelor, elicopterelor şi maşinilor costă anual peste 2,1 miliarde de €.

Colecţie ceasuri: 500.000 €

simeon stalpnicul png

4 iahturi: 74 milioane €

simeon stalpnicul png

Flota prezidenţială include patru nave de lux a căror valoare totală este estimată la aproximativ 74 milioane de €, iar colecţia sa de ceasuri este evaluată la peste 500.000 de €. În timpul deplasărilor la bordul avionului Iliuşin Il-96, Putin, de 59 de ani, beneficiază de o toaletă de 60.000 de €.

Este normal, având în vedere că numai decoraţiunile aeronavei prezidenţiale sunt evaluate la peste 8 milioane de €. Vedeta flotei lui Putin este un iaht evaluat la 45 de milioane de €, lung de 53,7 metri, cu cinci punţi, piscină, cascadă, baie de marmură cu jacuzzi şi chiar propria cramă.

700 automobile: 5 milioane €

simeon stalpnicul png

13 vile protocol, 7 palate: peste 462 milioane €

simeon stalpnicul png

4 avioane, 15 elicoptere: 100 milioane €

simeon stalpnicul png

Pentru escortă, Vladimir Putin are la dispoziţie un parc auto de 700 de automobile, un Airbus şi două avioane Dassault Falcon.

În raportul său de avere, Putin a declarat că are în conturi 100.000 de €. El se clasează astfel în topul celor mai bogaţi preşedinţi, exceptându-i pe sultanii şi şeicii arabi.

Barack Obama, avere de 9,5 milioane de €

Preşedintele american Barack Obama, de 51 de ani, are un salariu anual de 320.000 de €. Averea sa a fost evaluată de revista americană "Fortune" la peste 9,5 milioane de euro.

În evaluare intrând atât proprietăţile imobile cât şi încasările din drepturi de autor ale soţiei sale şi ale lui. Obama a scris două cărţi anul trecut şi a avut încasări de aproximativ 1,3 milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net