Pruncul care va intra în istorie: Copilul lui William şi al lui Kate va moşteni tronul, indiferent de sex

Ultima actualizare:

    Kate Middleton şi William (foto: afp)
Kate Middleton şi William (foto: afp)

Dacă 2012 a fost anul Jubileului şi i-a fost dedicat Reginei, titlurile de anul viitor le aparţin Ducesei de Cambridge şi copilului ei, instituţia monarhiei fiind mai în siguranţă ca oricând, scrie The Telegraph.

Deşi, potrivit sursei menţionate anterior, nu există vreo dovadă potrivit căreia Kate ar fi programat conceperea copilului ei, familia regală se va bucura în continuare de atenţie.

Dacă anul 2012 a fost anul Reginei, an în care aceasta şi-a făcut apariţia într-un mod spectaculos la Jocurile Olimpice şi a sărbătorit 60 de ani de domnie, anul care urmează pare să îi fie dedicat strănepotului ei.

Ultimul suveran care şi-a întâlnit strănepotul a fost Regina Victoria, scrie The Telegraph, iar succesorul era Edward al VIII-lea, născut în 1894.

O propunere de modificare a Constituţiei, potrivit căreia cel mai în vârstă copil al monarhului preia el însuşi conducerea ţării, indiferent de sex, nu a devenit încă lege. Cu toate acestea, este cert faptul că prim-ministrul britanic, David Cameron, a anunţat anul trecut că alte 16 ţări din Commonwealth, peste care domneşte Regina, au convenit să le acorde membrelor familiei regale aceleaşi drepturi la succesiune ca şi fraţilor acestora.

Potrivit lui Cameron, "Dacă Ducele şi Ducesa vor avea într-o zi o fetiţă, acea fetiţă va deveni regină". Regina Elisabeta a II-a este o excepţie (n.r.: deoarece nu a avut fraţi) a legii care susţine că dacă primul născut al familiei regale este de sex feminin, tronul va fi preluat de rudele mai tinere de sex masculin. Cu toate acestea, legea nu se va aplica retroactiv.

Favoriţii la tron nu sunt, însă, totdeauna cei care obţin coroana, aminteşte The Telegraph, menţionând cazul prinţesei Elisabeta, fiica Ducelui şi a Ducesei de York, despre care nimeni nu ar fi crezut că avea şansa de a deveni regină când s-a născut, în 1926. În schimb, favoritul la tron era Prinţul de Wales, fratele mai mare al Ducelui de York şi moştenitorul tronului.

Copilăria noului moştenitor la tron are toate şansele să fie, potrivit The Telegraph, una lipsită de rigorile care erau odinioară impuse în familia regală. Prinţul Charles a cunoscut, de asemenea, aceste dezavantaje, în timp ce era lăsat luni întregi acasă cu dădace, iar părinţii plecau în străinătate.

Cât despre William, acesta este posibil să fi fost primul viitor rege al Marii Britanii care s-a născut într-un spital, în 1982, dar tinereţea şi copilăria sa au păstrat amprenta formalităţii regale. Când Prinţul Charles s-a căsătorit cu Diana, dădacele erau cele responsabile de îngrijirea lui William şi a lui Harry.

Copilăria celor de viţă nobilă s-a schimbat între timp, scrie The Telegraph, iar Ducesa de Cambridge nu poartă cu ea acelaşi bagaj emoţional pe care Diana îl adusese în familia regală.

Un astfel de eveniment, se arată în material, este important pentru promovarea familiei regale, în condiţiile în care articolele negative care apar prin presă zdruncină trăinicia monarhiei. În schimb, o nouă figură care se va ivi în familie va reînnoi aspectul monarhiei, iar instituţia în sine va fi mai sigură, în timp ce un nou moştenitor este pe cale să se ivească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net