Profesoara de origine română ucisă în Abu Dhabi, victimă a grupării Statului Islamic?

Ultima actualizare:

    Ibolya Ryan a fost ucisă în toaleta unui mall din Abu Dhabi. Femeia era unguroaică născută în România, dar avea şi cetăţenie americanăFoto: Footprints Recruiting
Ibolya Ryan a fost ucisă în toaleta unui mall din Abu Dhabi. Femeia era unguroaică născută în România, dar avea şi cetăţenie americanăFoto: Footprints Recruiting

Femeia care a ucis o americancă de origine română într-un mall din Abu Dhabi ar putea avea legături cu grupul terorist sunnit Statul Islamic în Irak şi Siria, susţin specialiştii citaţi de revista „Time”.

Conform revistei Time, atacul pare să fie făcut de cineva cu legături cu grupul jihadist sunnit Statul Islamic.

Această grupare teroristă a lansat un apel la atacuri în ţări care participă la raidurile aeriene din Irak şi Siria. Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar şi Arabia Saudită fac parte din coaliţia internaţională formată din peste 60 de ţări care efectuează raiduri asupra poziţiilor Statului Islamic, potrivit adevarul.ro.

„Asistăm la intensificarea incidentelor atribuite grupului DAESH (acronim pentru Statul Islamic) în statele din zona Golfului Persic", afirmă Theodore Karasik, consilier la institutul Risk Insurance Management din Dubai.   

Analistul american a subliniat că în noiembrie în Arabia Saudită au avut loc numeroase atacuri teroriste. Printre victime a fost şi un cetăţean danez.   „Străinii aflaţi în ţări din Golful Persic sunt foarte vulnerabili şi ar trebui să adopte măsuri de precauţie”, a adăugat Karasik.   

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au arestat o femeie care are peste 30 de ani şi care apare, purtând văl islamic integral, în imaginile surprinse imediat după crimă de sistemul de supraveghere video al centrului comercial.  

Vicepremierul şi ministrul de Interne al Emiratelor Arabe Unite, generalul Saif bin Zayed Al Nahyan, a declarat că, în afară de crimă, suspecta a încercat să plaseze un dispozitiv exploziv în faţa casei unui medic american.   

Autorităţile arabe au stabilit că cele două atacuri nu au avut o motivaţie personală, fiind vizaţi cetăţeni americani.

Profesoara americancă de origine română Ibolya Ryan a fost înjunghiată pe 1 decembrie într-un centru comercial din Abu Dhabi.

Ibolya Ryan era cetăţeană americană şi a fost formată în Statele Unite, fiind repartizată în Abu Dhabi în septembrie 2013. Femeia era divorţată şi avea doi băieţi gemeni în vârstă de 11 ani.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net