Prinţul Harry a venit singur la priveghiul Prințului Philip. El și William vor face parte din cortegiul funerar

gettyimages-1128606984_1.jpg

Prinţul Harry
Fotografii: Gettyimages/EPA-EFE

Prinţul Harry, 36 de ani, a ajuns la priveghi. Harry a aterizat, duminică, pe aeroportul Heathrow, puţin după ora 13.00, după ce a zburat cu o cursă British Airways, din Los Angeles la Londra. El a venit singur pentru că soţia lui, Meghan Markle, nu are voie să zboare din cauza sarcinii. Între timp, Regina (94 de ani) a aprobat lista cu cele 30 de persoane care vor participa la funeraliile de sâmbătă.

Întreaga suflare britanică este în doliu, după ce Prinţul Philip s-a stins din viaţă, la 9 aprilie, la Castelul Windsor, lăsând-o singură pentru prima oară pe Regina Elisabeta a II-a, în cei 73 de ani de căsnicie. Sophie, Contesa de Wessex, de 56 de ani, soţia Prinţului Edward, a povestit că Ducele de Edinburgh a avut parte de o moarte uşoară, de ”parcă l-ar fi luat cineva de mână şi l-ar fi trecut pragul în nefiinţă”.

foto_epa-efe_56814936_1.jpg

Prinţul Philip se mândrea cu nepoţii lui, care au îmbrăţişat cariera militară, iar Harry era preferatul lui

Prinţul Harry (36 de ani) a ajuns duminică pe aeroportul Heathrow, la 13.15, la bordul cursei Los Angeles-Londra, aparţinând British Airways. El a venit singur, pentru că soţia lui, Meghan Markle, nu are voie să zboare, din cauza sarcinii.

Prinţul Philip nu va avea parte de funeralii de stat pentru că nu şi-a dorit şi din cauza pandemiei. De aceea, la ceremonia funebră nu vor participa decât 30 de persoane, listă pe care Regina a şi aprobat-o duminică, 11 aprilie, potrivit The Sun.

foto_epa-efe_56814905_1.jpg

A fost alături de Regină timp de 73 de ani

Harry şi William, în cortegiul funerar

Astfel, la slujba de sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 15.00, de la biserica St. George, de la castelul Windsor, vor fi prezenţi: Prinţul Charles şi soţia lui, Camilla, fraţii lui, Andrew şi Edward, şi Prinţesa Anne, însoţită de viceamiralul Timothy Laurence.

detaliu_presa_foto_epa-efe_56816993_1.jpg

Presa din întreaga lume a relatat cu tristeţe trecerea în nefiinţă a ducelui

Prinţul Edward va fi însoţit de Sophie şi de cei doi copii ai lor, Louise şi James. Prinţii Harry şi William se întâlnesc pentru prima oară după declanşarea scandalului provocat de ruptura dintre Harry şi Casa Regală britanică. William va fi însoţit de Catherine, însă prinţii George, Charlotte şi Louis nu vor participa la înmormântare pentru că sunt prea mici.

La înmormântare vor mai fi prezenţi: Peter Philips, Zara şi Mike Tindall, Prinţesa Beatrice şi soţul Edoardo Mapelli Mozzi, Prinţesa Eugenie şi soţul Jack Brooksbank, Prinţesa Alexandra, ducele şi ducesa de Gloucester, ducele şi ducesa de Kent, Prinţii Michael de Kent şi Lady Sarah Chatto.

detaliu_omagiu_gettyimages-1311678692_1.jpg

Britanicii i-au adus un omagiu prinţului consort, la porţile Palatului Buckingham

Trupul neînsufleţit al Prinţului Philip va fi purtat de un Range Rover electric, la designul căruia a participat chiar el, şi va fi depus într-un sicriu de lână. Funeraliile vor fi transmise în direct de televiziunile britanice, iar Regina va ţine un doliu de două săptămâni, după care va reveni în funcţie. Premierul Boris Johnson a anunţat că nu va participa la funeralii pentru a ceda locul său unui membru de-al familiei regale.

Presa britanică a subliniat faptul că ducele de Edinburgh era fericit până la cer atunci când vedea familia reunită în jurul său. De-a lungul timpului, el a făcut eforturi mari să le salveze căsniciile copiilor lui, Charles, Andrew şi Anne, purtând discuţii în secret cu partenerii lor. În corespondenţa Prinţesei Diana (n. 1961 - m. 1997) au fost descoperite scrisorile în care prinţul consort se oferea să devină mediator între ea şi fiul lui, Charles.

 

Loading...