Prima femeie-astronaut de origine americană a murit la 61 de ani

Ultima actualizare:

Povestea lui Sally începe în anul 1978, când, după ce a absolvit astrofizica la Universitatea Standford, a început să-şi caute un loc de muncă. Astfel, a găsit în ziar un anunţ dat de NASA care căuta astronauţi. După ce a verificat atent cerinţele, Sally şi-a spus: "Sunt unul dintre acei oameni", a povestit ea ani mai târziu publicaţiei americane "The New York Times".

Astrofizicianul a călătorit de două ori în spaţiu. Prima ei misiune a fost în 1983, iar cea de-a doua, un an mai târziu. La vârsta de 32 de ani, Sally a fost cel mai tânăr american care a fost în spaţiu.

Deşi cei de la NASA au acceptat în programul spaţial, mai ales datorită rezistenţei ei la stres, presa americană a fost cam reticientă la ideea unei femei care să călătorească în spaţiu.

Vrei să ai copii? Vei purta sutien sau machiaj în spaţiu? Îţi va afecta călătoria în spaţiu organele reproducătoare? Acestea au fost doar câteva din întrebările pe care i le-au pus jurnaliştii înaintea primei ei misiuni în spaţiu.

A urmat primă incursiune în spaţiu care a durat şase zile, timp în care a folosit o mână robotică cu care a lansat şi a recuperat un satelit. "Sunt sigură că acolo m-am distrat mai bine decât mă voi distra vreodată", le-a spus Sally jurnaliştilor imediat după ce nava spaţială a aterizat. Cea de-a doua misiune în spaţiu a durat opt zile, iar un an mai târziu Sally s-a pensionat.

Sally Ride a devenit un idol pentru fetiţele şi femeile americane care au realizat că pot fi orice îşi doresc, până şi astronauţi. Reuşita lui Sally a venit într-un moment în care mişcarea feministă era în plină expansiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net