Preşedintele ucrainean, demis de Parlament. Cine va candida în locul lui

Ultima actualizare:

    Ciktor Ianukovici (FOTO ADEVARUl)
Ciktor Ianukovici (FOTO ADEVARUl)

Evenimentele se succed într-un ritm alert în Ucraina. Preşedintele Viktor Ianukovici a fost demis de Parlament, însă a refuzat să accepte decizia. Sâmbătă seară, acesta a încercat să fugă din ţară cu avionul, dar a fost oprit de grăniceri. „Dictatura s-a prăbuşit!“ - a fost prima declaraţie, în libertate, a fostul premier Iulia Timoşenko, potrivit Adevărul. 

UPDATE 20.30 Iulia Timoşenko a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina, anunţate pentru 25 mai. Aceasta a lansat declaraţia la întâlnirea cu presa, după ce a fost eliberată din închisoare din Harkov, notează site-ul de ştiri „Vocea Rusiei”.

UPDATE 19.40 Protestatarii se aşteaptă ca Timoşenko să devină imaginea opoziţiei unite printr-o coaliţie, potrivit declaraţiilor manifestanţilor postate pe Twitter.

UPDATE 19.30 José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a salutat eliberarea opozantei Iulia Timoşenko, şi a lansat un apel în favoarea unei justiţii independente în Ucraina, relatează AFP.

UPDATE 19.05 Preşedintele Viktor Ianukovici a încercat să urce la bordul unui avion cu destinaţia Rusia, dar a fost împiedicat de către grăniceri, a declarat sâmbătă preşedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov, potrivit agenţiei AFP. Preşedintele „a încercat să ia un avion cu destinaţia Rusia, dar a fost împiedicat de către grăniceri. În prezent se ascunde undeva în regiunea Doneţk”, o regiune prorusă situată în estul Ucrainei, de unde este originar, a declarat Turcinov, citat de agenţia rusă Interfax.

UPDATE 19.00 „Dictatura s-a prăbuşit” în Ucraina, a declarat opozanta Iulia Timoşenko, un fost premier ucrainean, în primele ore de la eliberarea sa, potrivit informaţiilor potate pe site-ul partidului său, relatează AFP. „Dictatura a căzut nu cu ajutorul politicienilor şi diplomaţilor, ci mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă, care au reuşit să-şi protejeze familiile şi ţara”, a mai spus ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net