Preşedintele Germaniei, Christian Wulff, şi-a dat demisia

Citeste tot despre: 

Preşedintele Germaniei, Christian Wulff, a fost nevoit să-şi dea demisia, în urma unui scandal privind împrumuturi preferenţiale.

Anunţul a survenit după ce procurorii au cerut ridicarea imunităţii lui Wulff, relatează BBC.

"Evenimentele din ultimele zile şi săptămâni au demonstrat că încrederea germanilor şi prin urmare funcţia mea au fost serios zdruncinate. Din acest motiv, nu îmi mai pot exercita rolul de preşedinte în interiorul şi în afara ţării, aşa cum ar trebui", şi-a explicat Wulff demisia, printr-un scurt comunicat.

Preşedintele Germaniei are un rol mai mult ceremonial şi destul de puţşine atribuţii. Este însă văzut ca o autoritate morală. Wulff a explicat, în comunicatul prin care-şi anunţa demisia, că "a acţionat întotdeauna corect, conform legii", dar că "a făcut totuşi greşeli".

De la mijlocul lunii decembrie, Wulff este presat de opoziţie şi de opinia publică să îşi prezinte demisia.El a fost acuzat că ar fi profitat de poziţia sa de şef al guvernului din Saxonia Inferioară pentru a obţine avantaje financiare diverse, încercând apoi să muşamalizeze aceste afaceri, inclusive intimitând presa.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1