Premierul georgian a dat 50 milioane $ să stea cu pinguinii

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Devenit premierul Georgiei anul trecut, Bidzina Ivanishvili  locuieşte într-un “palat” de sticlă şi are o grădină zoologică personalăcu pinguini. Pentru proprietatea sa ieşită din comun a cheltuit 50 milioane de dolari..

La 49 de ani, Jeff Bezos aStrania reşedinţă de sticlă a miliardarului Bidzina Ivanishvili (56 de ani) se află lângă capitala Tbilisi, cu vedere spre munţi.

Cel mai bogat om din Georgia, cu o avere de 6,4 miliarde de dolari (potrivit Forbes), are o grădină zoologică în care se află pinguini, lemurieni şi o zebră. Ivanishvili a cumpărat pinguinii de la o grădină zoologică din Franţa.

Recunoaşte că sunt cam chinuiţi în clima caldă din ţara sa, dar important este că şi-a făcut pofta de a trăi cu animalele care îi plac. "Palatul " său de sticlă şi oţel, cu coloane tubulare, care seamănă cu o reşedinţă spaţială, a fost proiectat de arhitectul japonez Shin Takamatsu, celebru pentru viziunile sale futuriste.

Premierul duce o viaţă ordonată alături de soţia sa, Ekaterine Khvedelidze, şi de cei 4 copii ai lor, Uta, Bera (bine cunoscut rapper în Georgia), Gvantsa şi Tsotne. Premierul se scoală în fiecare dimineaţă la ora 5 şi îşi face exerciţiile zilnice de yoga. Ivanishvili este topit după animalele sale, mai ales după pinguini. Apropiaţii spun că pasiunea pentru păsările polare sunt o dovadă a excentricităţii lui.

Provine dintr-o familie săracă


Bidzina Ivanishvili a fost cel mai mic dintre cei cinci copii ai unei familii sărace din satul georgian Chorvila. A făcut studii de inginerie şi de economie la Universitatea din Tbilisi. În 1982 şi-a luat doctoratul la Universitatea din Moscova. În capitala Rusiei l-a cunoscut pe omul de afaceri rus Vitali Malkin, împreună cu care a făcut parteneriat, vânzând computere şi importând telefoane mobile. S-a implicat în afaceri din industria metalelor şi în domeniul bancar.

A cumpărat firme de care nimeni nu mai avea nevoie cu zeci de milioane de dolari şi le-a vândut cu miliarde de dolari. În 1990 a fondat, împreună cu Malkin, Rossiysky Kredit, care este cel mai mare holding al său. Are hoteluri şi un lanţ de farmacii "Doctor Stoletov".


Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul