Postul CNN, forţat să oprească difuzarea în Rusia

1617068.jpg

Postul american opreşte difuzarea în Rusia, după ce a fost adoptată o nouă lege a mass-media
Foto: Getty

Postul american de televiziune CNN a anunţat că îşi suspendă difuzarea în Rusia, din cauza unor schimbă în legislaţia rusă privind mass-media, care au ca scop consolidarea controlului asupra presei independente.

În timp ce compania care deţine CNN, Turner International, nu a precizat când se va opri difuzarea, agenţia rusă Tass susţine că aceasta va fi întreruptă de la 31 decembrie. 

"Turner International analizează opţiunile distribuţiei CNN în Rusia, în lumina schimbărilor recente din legislaţia rusă privind mass-media. Punem capăt relaţiilor noastre de distribuţie actuale în timpul acestui proces. Sperăm să putem reveni pe această piaţă şi-i vom informa pe partenerii noştri cu privire la orice evoluţie în legătură cu reluarea acestor servicii", a anunţat Turner International, proprietatea Time Warner.

În plus, biroul CNN de la Moscova "nu este afectat" de această decizie.

Măsura intervine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin vizează tot mai mult presa independentă, în special pe tema acoperirii crizei din Ucraina.

Noua lege limitează la 20% partea de capital pe care o entitate străină o poate deţine într-o companie media în Rusia, ceea ce ameninţă cea mai mare parte a organismelor independente din ţară, conform Mediafax. Mai mult, decizia luată în 2010 ca doar 50% din capital să fie deţinut de străini a forţat posturi precum BBC Rusia să se limiteze la un format online. 

Cele mai importante organizaţii de presă din Rusia sunt publice sau controlate de către aliaţi ai lui Putin.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1