2.200 de kilograme de morcovi, aruncaţi din aer pentru animalele din zonele distruse de incendii în Australia

24_foto1-135-270-epa-efe-4.jpg

Bucurie mare pentru coloniile de petrogale din New South Wales! Morcovii au picat la ţanc!
Fotografii: EPA - ETA/ Gettyimages

Scene emoţionante în iadul australian! Angajaţi ai Serviciului de Parcuri şi Protecţia Mediului din New South Wales, Australia, şi mai mulţi voluntari au încărcat elicopterele cu morcovi şi le-au dus de mâncare animalelor lovite de soartă.

Dezastrul din Australia a căpătat proporţii apocaliptice. Practic, aici, natura arde de mai bine de cinci luni, iar din luna septembrie incendiile de vegetaţie au devenit ameninţătoare inclusiv pentru oameni. 28 de persoane au pierit în incendii, au ars peste 8,3 milioane de hectare de vegetaţie, au fost distruse 1.588 de locuinţe şi 650 au fost grav avariate.

24_foto2-90-60-gettyimages-1198828031.jpg

Incendiile continuă să facă ravagii pe continentul sinistrat

Conform autorităţilor din Victoria, New South Wales şi Tasmania, în dezastru ar fi pierit peste 8.000 de urşi koala şi un miliard de oi, capre, vaci şi animale sălbatice ar fi murit arse sau intoxicate cu fum. Zilele trecute, 2.200 de kilograme de morcovi au căzut din ceruri peste zonele pârjolite de foc, în care se aciuaseră vombatide, canguri pitici, petrogale (n.r. marsupiale de mici dimensiuni), rozătoare, lilieci fructivori, canguri, koala, câini sălbatici şi veveriţe.

24_foto3-90-60-epa-efe-1.jpg

Voluntarii au strâns 2.200 de kilograme de morcovi şi cartofi dulci

Sute de voluntari le-au dat o mână de ajutor angajaţilor Serviciului de Parcuri şi Protecţia Mediului la strângerea şi încărcarea morcovilor în elicoptere pentru a fi livrate coloniilor de petrogale şi vombatide din văile Capertree şi Wolgan, din Parcul Naţional Yengo, din valea Kangaroo, din Jenolan, Oxley Wild Rivers şi Curracubundi.

24_foto4-90-60-epa-efe-6.jpg

Încărcătura a fost aruncată din elicopter peste zona sinistrată

Ministrul australian al Mediului, Matt Kean, a declarat că ”în mod normal aceste marsupiale mici supravieţuiesc incendiilor pentru că se refugiază în zonele stâncoase, însă riscă să moară de foame pentru că arealele în care trăiesc sunt devastate”. Ploaia de morcovi a venit ca o binecuvântare, pentru că zeci de animale au răsărit ca din pământ la scurt timp după ce mâncarea a ajuns la sol şi au început să o ronţăie înfometate. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1