Incredibil! A pictat «Cina cea de taină» în praful de pe maşină

24-glob-foto1_5col_180.jpg

Artistul a reprodus pictura celebră
Citeste tot despre: 

Incredibil! Dino Tomic, un artist care trăieşte în Norvegia, a recreat, recent, în cele mai mici detalii, capodopera „Cina cea de taină” a lui Leonardo da Vinci în praful de pe parbrizul unei maşini.

Arată spectaculos! Desenul creat de artistul norvegian de origine croată, Dino Tomic, de 31 de ani, în stratul de praf depus pe parbrizul murdar al Fordului Mondeo seamănă incredibil de bine cu faimoasa pictură a lui da Vinci. Astfel, maşina parcată în curtea casei lui din Notodden, oraş situat la 120 de kilometri de capitala Oslo, a devenit ea însăşi o operă de artă. Până când maşina ajunge la spălătorie, evident!

Tomic şi-a dat toată osteneala să reproducă pictura murală, deşi e conştient că va trebui să-şi spele automobilul în curând. A folosit ambele capete ale unei pensule pentru a reda cât mai exact firele de păr, bărbile, chiar ridurile personajelor biblice. Dino Tomic a mai făcut multe alte lucrări plastice în praf.

24-glob-foto2_50_70.jpg

Dino lucrează ore în şir la operele sale

Nu e deranjat că munceşte ore în şir pentru a le realiza, cu toate că sunt sortite pieirii, din capul locului. El nu foloseşte materiale obişnuite pentru a crea aceste opere de artă efemere. 

“Vreau să fac lucruri care nu au mai fost înfăptuite vreodată. E adevărat, e dificil, fiindcă desenul în praf nu-ţi permite nici o greşeală. Nu calculez niciodată cât muncesc la fiecare lucrare în praf. Durează mult, ore, dar nu-mi pare rău. Nu-mi pare rău nici de faptul că vor dispărea. Îmi place să fac artă destinată uitării. Nimic în viaţă nu durează”, spune Tomic.  El are grijă însă să-şi fotografieze creaţiile şi pune pozele pe reţelele sociale.  

24-glob-foto3_90_60.jpg

Dino a reuşit să marcheze în cele mai mici detalii trăsăturile personajelor

„Cina cea de taină” este una din cele mai faimoase picturi dintre istoria artelor. Lucrarea măsoară 8,8 metri lungime şi 4,6 metri înălţime şi se găseşte în fosta sală de mese a bisericii dominicane Santa Maria delle Grazie, din Milano. A fost pictată în tempera şi ulei pe un dublu strat de ipsos de către Leonardo da Vinci, între 1494 şi 1497. Pictura murală reprezintă scena ultimei cine a lui Iisus Hristos împreună cu ucenicii săi înainte de răstignire. Leonardo da Vinci a fost unul dintre cei mai influenţi artişti ai umanităţii şi a trăit între anii 1452 şi 1519. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1