Pe el îl poate ucide Crăciunul! Pentru micuţul Oliver King, de 3 ani, Sărbătorile de iarnă sunt un pericol fatal

Ultima actualizare:
Oliver King
Oliver King

Un băieţel de 3 ani din Marea Britanie suferă de diverse alergii care-l pot ucide. El nu poate să se apropie de pomul de Crăciun ori să se bucure de cadouri.

Nimeni nu-şi poate imagina ce e în inima unui copil când se apropie Crăciunul, iar el nu se poate bucura de magia Sărbătorilor. Oliver King, din Stockton, Marea Britanie, suferă de mai multe alergii extreme, care-l pot ucide în câteva clipe.

Şi asta pentru că nu se poate apropia de un brad natural împodobit, de ornamentele de Crăciun sau să mănânce ceea ce-şi doreşte.

O simplă prăjitură îi declanşează lui Oliver un şoc anafilactic, provocându-i blocarea căilor respiratorii. Singurele alimente pe care le poate gusta sunt curcanul şi fasolea, iar ca desert, un pumn de stafide.

„Mi-ar plăcea un brad adevărat. Dar mă face să strănut şi să am mâncărimi", a spus băiatul, suspinând printre lacrimi. Anul trecut de Crăciun, Oliver era să moară când a mers în vizită la bunici. Micuţul înţelege de ce nu poate avea un brad adevărat acasă, dar speră că într-o zi Moşul îi va aduce... sănătate.

Click! Spune

Şocul anafilactic se manifestă printr-o insuficienţă respiratorie acută, ca urmare a unei alergii severe. Acesta se declanşează imediat şi este însoţit de mâncărimi în palme, frisoane, transpiraţii, urmată de o înroşire şi de o erupţie a pielii. Tratamentul constă în administrarea unei injecţii de adrenalină.

Iată la ce este alergic Oliver!


    Oliver King
Oliver King
image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net