Panică la nivel global! Doamne, ai grijă de noi!

Ultima actualizare:

    Se pare că atentatul de miercuri (7 ianuarie), de la sediul revistei „Charlie Hebdo”, este doar începutul unui jihad planetarFoto: Twitter
Se pare că atentatul de miercuri (7 ianuarie), de la sediul revistei „Charlie Hebdo”, este doar începutul unui jihad planetarFoto: Twitter

Anunțul că cei trei teroriști care au îngrozit Parisul în ultimele trei zile au fost uciși nu pune capăt problemelor. Din păcate, sunt semne că nenorocirile se vor ține lanț în continuare, și nu doar în Europa, ci și în America...

  • Jihadul abia a început. Un cleric din cadrul grupării Statul Islamic (SI) a revendicat atacul de la sediul publicaţiei satirice „Charlie Hebdo”. „Am început cu Franţa operaţiunea, pentru care ne asumăm responsabilitatea”, a declarat Abu Saad al-Ansari. „La 10 ianuarie vor avea loc atacuri în Marea Britanie, America şi alte ţări”, a adăugat predicatorul.
  • Vaticanul, ameninţat. Gruparea teroristă Statul Islamic a ameninţat că în curând va arbora steagul său la Roma. Această afirmaţie e confirmată de ministrul italian de externe Paolo Gentiloni. „Există şi un factor suplimentar de preocupare: reţeaua Stat Islamic a avertizat că vrea să ridice steagul său la Roma. Acesta este un motiv serios de alarmare”, precizează şeful diplomaţiei italiene.
  • Intenţionau să ocupe televiziunea. Amedy Coulibaly intenţiona să ocupe sediul unei televiziuni de unde voia să transmită un mesaj de teroare la nivel mondial, susţin ziariştii francezi de la postul tv M6. Coulibaly, de 32 de ani, s-a panicat când a fost oprit de poliţista Clarissa Jean-Philippe, originară din Mali, şi a împuşcat-o mortal în gât. A reacţionat aşa pentru că fusese deturnat de la misiunea sa.
  • Musulmanii condamnă atacurile. Organizaţiile religioase musulmane de pe întreg mapamondul şi-au exprimat dezaprobarea şi au condamnat atacul de la sediul ziarului precum şi atacurile care au urmat. Conform „Huffington Post”, din Franţa şi până în Australia, Canada, SUA şi şi chiar Lumea Arabă liderii religioşi musulmani au condamnat gestul. Ei au menţionat un verset din Coran conform căruia „dacă ucizi un nevinovat, ucizi întreaga umanitate”.
  • Serviciile secrete avertizează. În ultimul an câteva sute de tineri au plecat din Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie şi din restul Europei pentru a lupta alături de Statul Islamic (SI) în Siria şi Irak. Serviciile secrete americane au anunţat ieri prin intermediul Fox News că întreaga Europă a devenit o ţintă pentru terorişti. Conform surselor citate nivelul de alertă este unul ridicat întrucât combatanţii pro-jihadişti Al-Qaeda şi SI se întorc în ţările de baştină pentru a organiza atentate.

Teroriștii, uciși după 54 de ore

Haos şi groază! Niciodată străzile Parisului nu au fost mai nesigure ca în ultimele trei zile. Întreaga planetă a urmărit cu sufletul la gură atacurile mortale ale celor trei terorişti care după ce au ucis 12 persoane în redacţia publicaţiei „Charlie Hebdo” au ţinut o întreagă ţară în teroare. Fraţii Said şi Cherif Kouachi, prietenul lor, Amedy Coulibaly, susţinuţi de mai mulţi complici au adus Jihadul în Europa!

Filmul evenimentelor

7 ianuarie: Frații Said și Cherif Kouachi atacă mascați redacția ziarului de satiră „Charlie Hebdo”
7 ianuarie: Frații Said și Cherif Kouachi atacă mascați redacția ziarului de satiră „Charlie Hebdo”

12 oameni au fost uciși în atentatul de miercuri (7 ianuarie)
12 oameni au fost uciși în atentatul de miercuri (7 ianuarie)
  • 7 ianuarie: Paris, ora locală 11.25. Un Citroën C3 negru opreşte cu scârţâit de roţi pe strada Nicolas-Appert, numărul 6, în faţa redacţiei „Charlie Hebdo”. Doi tineri mascaţi înarmaţi cu arme semi-automate AK-47 realizează că birourile caricaturiştilor care profanaseră numele Profetului sunt la numărul 10. Intră în clădire ameninţând-o pe desenatoarea Corrine Rey că îi ucid fiica. Îl împuşcă pe recepţionerul Frederic Boisseau (42 de ani). Urcă la etajul doi unde se ţinea şedinţa de redacţie, îl ucid pe redactorul şef Stephane Charbonnier (47 de ani) şi pe Franck Brinsolaro, poliţistul care îl păzea. Strigă: „Allahu Akbar!” („Allah e preaslăvit!”, n.r.), apoi îi strigă pe rând pe ziariştii pe care urmau să îi execute. Atunci sunt împuşcaţi în cap şi în piept desenatorii Bernard Maris (68 de ani), Georges Wolinski (80 de ani), Jean „Cabu" Cabut (76 de ani), Bernard „Tignous" Verlhac (57 de ani), Philippe Honore (73 de ani), editorialista Elsa Cayat, corectorul Mustapha Ourrad, şi Michel Renaud, care venise în vizită la redacţie. Atacatorii ies în stradă şi pleacă de la locul faptei. Îl execută pe poliţistul pe bicicletă Ahmed Merabet (42 de ani), pe strada Richard Lenoir. Deschid focul asupra primei maşini de poliţie venite şi se fac nevăzuţi. E descoperit buletinul lui Said Kouachi (34 de ani) în maşina abandonată pe strada Meaux, la 3 km distanţă de redacţie. Cei doi fraţi sunt daţi în urmărire generală, dar li se pierde urma la bordul unui Renault Clio pe care îl fură. Se instituie stare de urgenţă. 90.000 de oameni înarmaţi încep să patruleze în Paris şi împrejurimi.

Joi (8 ianuarie): polițista Clarissa Jean-Philippe (26 de ani) este cea de-a 13-a victimă a teroriștilor
Joi (8 ianuarie): polițista Clarissa Jean-Philippe (26 de ani) este cea de-a 13-a victimă a teroriștilor

În tot Parisul e stare de asediu
În tot Parisul e stare de asediu
  • 8 ianuarie: Paris, Montrouge, ora locală 08.00. Amedy Coulibaly deschide focul asupra unei poliţiste care încerca să îl legitimeze. Tânăra Clarissa Jean-Philippe (foto), de 26 de ani, moare câteva minute mai târziu din cauza rănilor la gât. Este împuşcat în faţă un măturător de stradă care îi sare în ajutor tinerei. Asasinul se face nevăzut. I se pierde urma în zona La Defence din Paris. Fraţi Kouachi jefuiesc o benzinărie în nordul Franţei, în apropiere de Villers-Cotterets. Angajaţii benzinăriei zic că au văzut pe bancheta din spate un aruncător de rachete şi mai multe kalaşnikov. Sunt căutaţi toată noaptea în pădurea din apropiere de Crepy-en-Valois.

Poliția ia urma celor trei suspecți, după ce mașina furată de aceștia este reperată în trafic îndreptându-se spre localitatea Longpont
Poliția ia urma celor trei suspecți, după ce mașina furată de aceștia este reperată în trafic îndreptându-se spre localitatea Longpont

Frații Kouachi au luat un ostatic și s-au ascuns în tipografia Creation Tendance Decouverte
Frații Kouachi au luat un ostatic și s-au ascuns în tipografia Creation Tendance Decouverte

Amedy Coulibaly și complicea sa, Hayat Boumeddiene, iau ostatici și se baricadează în supermarketul Hypercasher Vincennes
Amedy Coulibaly și complicea sa, Hayat Boumeddiene, iau ostatici și se baricadează în supermarketul Hypercasher Vincennes
  • 9 ianuarie: Dammartin-en-Goele (la 32 km de Paris). Poliţia ia urma celor doi suspecţi după ce maşina furată e reperată în trafic îndreptându-se spre localitatea Longpont. Cei doi iau un ostatic şi se ascund în tipografia Creation Tendance Decouverte. Zona e înconjurată de trupele speciale, trupele anti-tero, jandarmerie, poliţie, pompieri şi de agenţi din cadrul serviciilor secrete. Amedy Coulibaly (32 de ani), ajutat din câte se pare de complicea sa, Hayat Boumeddiene (26 de ani), iau ostatici şi se baricadează în supermarketul Hypercasher Vincennes, situat în Porte de Vincennes, Paris. Primele informaţii indică faptul că cel puţin nouă persoane au fost împuşcate. Coulibaly era înarmat până în dinţi, avea vestă anti-glonţ şi folosea o armă semi-automată tip M5. Sunt arestate mai multe persoane înarmate în apropierea magazinului. Conform surselor poliţieneşti, fraţii Kouachi şi ceilalţi doi atacatori făceau parte din aceeaşi celulă teroristă. Fraţii Kouachi au avertizat că nu se predau pentru că vor să devină martiri şi la 17.10 au atacat poliţia şi au fost răpuşi.
  • 9 ianuarie, Ora locală 17.15: Frații terorişti au fost ucişi după ce trupele speciale au luat cu asalt tipografia Creation Tendance Decouverte. Potrivit AFP, ostaticul luat de frață în tipografie a fost eliberat. 
  • 9 ianuarie, ora locală 17.30: Amedy Coulibaly, atacatorul de la magazinul din Paris, a fost ucis, transmit reporterii Digi24, iar ostaticii au fost eliberaţi.
  • 9 ianuarie, ora locală 18.00: Presa franceză anunţă că patru ostatici din magazin ar fi fost ucişi. La un minut distanță, se anunță un nou atentat: Un bărbat a luat mai mulţi ostatici în timp ce încerca să jefuiască un magazin de bijuterii din Montpellier, relatează presa franceză.

Stai pe Click! ca să afli totul despre atentate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net