Ofiţerul care i-a ordonat căpitanului Schettino să se întoarcă pe navă, erou naţional în Italia

Ultima actualizare:

    Căpitanul din Paza de Coastă, Gregorio De Falco (stânga), alături de procuror
Căpitanul din Paza de Coastă, Gregorio De Falco (stânga), alături de procuror

"Vada a bordo, cazzo!": imn pentru italieni şi logo imprimat pe tricouri. Corriere della Sera: "Îţi mulţumim, Căpitane!"

Ofiţerul din Paza de Coastă care i-a ordonat comandantului Francesco Schettino să se întoarcă pe navă până când va fi salvat şi ultimul om a devenit erou naţional în Italia.

Presa din Peninsulă consideră că felul în care a reacţionat salvează întrucâtva onoarea naţională. Se vorbeşte deja despre povestea a doi căpitani - cel care se afla pe vas, dar nu s-a comportat ca un căpitan preferând să se salveze înaintea tuturor, şi cel care se afla pe uscat, dar a reacţionat ca un adevărat lup de mare.

"Adevăratul" căpitan este Gregorio De Falco, căpitan în cadrul Pazei de Coastă italiene. De Falco a folosit cuvinte dure şi un ton tăios în conversaţia purtată cu căpitanul Schettino (foto jos), după ce nava se lovise deja de recif.

"Ascultă, Schettino, poate că te-ai salvat de mare, dar te voi face să arăţi foarte prost. O să te fac să plăteşti pentru asta. Întoarce-te la bord!", i-a ordonat ofiţerul Pazei de Coastă lui Schettino, după ce şi-a dat seama că acesta ajunsese deja pe uscat.

simeon stalpnicul png

De Falco a folosit şi un apelativ nu tocmai măgulitor pentru Schettino în conversaţia radio cu acesta: "cazzo". În italiană, se referă la organul sexual masculin, dar este folosit uzual ca o exclamaţie când cineva ajunge la capătul răbdării: "la naiba!". "Vada a bordo, cazzo!" a devenit deja logo imprimat pe tricouri, scrie Reuters.

Într-o altă conversaţie, De Falco foloseşte cuvinte la fel de dure. "Te vei duce înapoi la bord" E un ordin! Nu ai la ce altceva să te gândeşti. Ai dat ordinul "Abandonaţi nava!". Acum eu dau ordinele. Te duci înapoi la bord. Ai priceput?"

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net