Oaia asta e perfectă pe post de veioză!

Ultima actualizare:
Oaie
Oaie

Incredibil, dar adevărat! Cercetătorii din Uruguay au reuşit să obţină prima oaie care străluceşte sub lumina ultravioletă. Oile fosforescente au fost create cu sopul de a obţine medicamente pentru om.

Cercetătorii de la Institutul de Reproducere Animală în colaborare cu Institutul Pasteur din Montevideo au obţinut primele oi care capătă o culoare fosforescentă sub lumină ultravioletă.

Prima oaie obţinută prin mutaţii genetice s-a născut în octombrie 2012. Pentru a obţine oile fosforescente, cercetătorii au introdus o genă provenită de la o meduză în embrioni de ovine. Gena provenită de la meduză este responsabilă de producerea proteinei de culoare verde fluorescentă la oi.


    Oaie
Oaie

Această proteină încorporată în embrionul ovin va face ca, la maturitate, oaia să producă lapte care o conţine.

Laptele cu proteină va putea fi folosit pentru a obţine medicamente pentru oameni. Lipsa unei astfel de proteine duce la boli grave, aşa cum lipsa insulinei duce la diabet. Este pentru prima oară când se obţin miei prin inginerie genetică în America Latină. Au mai fost obţinute, tot prin mutaţii genetice, în 2011, o vacă, în Argentina, şi capre în Brazilia.

Click! Spune

Unii cercetători susţin că un consum de animale modificate genetic poate duce la forme de cancer, afecţiuni ale pancreasului, ficatului şi rinichilor şi chiar impotenţă şi rezistenţă la antibiotice. Totodată, medicii spun că se confruntă cu tot mai multe alergii din cauza faptului că oamenii se hrănesc cu produse obţinute prin inginerie genetică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net