”No Easy Day” - cartea care povestește cum a fost ucis Osama bin Laden

Ultima actualizare:

No Easy Day" (O zi dificilă), care va apărea pe 11 septembrie, o dată sensibilă, în plină campanie prezidenţială americană, se doreşte "o relatare la persoana întâi asupra misiunii care l-a ucis pe ben Laden".

Autorul a scris cartea sub pseudonimul Mark Owen, cu colaborarea unui ziarist. Numele tuturor membrilor Navy SEAL (forţe speciale de elită din cadrul Marinei Statelor Unite) menţionaţi în carte au fost schimbate "pentru securitatea lor", a subliniat Dutton, filiala Penguin care publică opera.

Conţinutul cărţii nu a fost verificat în prealabil de autorităţile americane şi Pentagonul a precizat că nu a furnizat informaţii autorului. Regulamentul impune în mod normal ca Ministerul Apărării să citească înainte, scrierile ce aparţin foştilor militari şi susceptibile că ar putea conţine informaţii sensibile, potrivit Mediafax.

„Această carte a luat prin surprindere personalul Pentagonului". Purtătorul de cuvânt al CIA, Preston Golson, a declarat la rândul său că "această carte nu a fost supusă unui examen prea­labil publicării".

Editorul a dat garanţii că lucrarea nu conţine nici un fel de astfel de informaţii care ar putea afecta securitatea Statelor Unite şi a afirmat că militarul Navy Seal a condus una din unităţile de asalt asupra complexului rezidenţial a lui Osama bin Laden din Abbottabad în timpul operaţiunii "Tridentul lui Neptun".

"A fost unul dintre primii care au trecut uşa celui de al treilea etaj al ascunzătorii şefului reţelei teroriste Al Qaeda şi a fost prezent în momentul morţii acestuia". Autorul a participat la sute de misiuni în întreaga lume, dar numele lui şi ale celorlaţi membri ai comandoului menţionaţi în carte au fost modificate din motive de securitate.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net