A născut gemeni la 74 de ani! Pensionara din India e în culmea fericirii

24-glob-foto_1_3_col_profimedia-0469274016.jpg

Erramatti Mangayamma şi Raja Rao au aşteptat 57 de ani să devină părinţi

Incredibil! Erramatti Mangayamma, de 74 de ani, din statul Andhra Pradesh, a născut joi două fetiţe gemene. Ea a devenit astfel mama care a adus pe lume copii la cea mai înaintată vârstă din lume.

Pensionara Erramatti Mangayamma din India e în culmea fericirii!  După aproape 60 de ani de aşteptare, ea a devenit în sfârşit mamă la venerabila vârstă de  74 de ani. Când alte femei devin bunici, bătrâna a născut prin cezariană două fetiţe sănătoase la clinica Ahalya IVF din oraşul Guntur. Erramatti l-a avut alături tot timpul pe soţul său, Raja Rao, de 78 de ani, cu care e căsătorită de 57 de ani.

24-glob-foto_2_3_col_profimedia-0469399584.jpg

Gemenele au venit pe lume perfect sănătoase

Ea este la menopauză de 30 de ani, dar a reuşit să rămână însărcinată prin fertilizare artificială in vitro. Pensionara spune că a fost inspirată să încerce să aibă copii după ce o vecină a născut la 55 de ani. “Nu pot să descriu în cuvinte cât sunt de fericită. În sfârşit, de acum nu va mai putea să râdă nimeni de mine că sunt stearpă”, a spus Erramatti Mangayamma. Doctorul S Umashankar, care a ajutat-o să rămână însărcinată prin fertilizare artificială şi i-a supravegheat sarcina şi naşterea, împreună cu alţi 9 medici, a spus că totul a fost pentru el “o provocare”. Ştiind că va fi un eveniment istoric, spitalul a plătit, în majoritate, costurile.

24-glob-foto_3_2col_profimedia-0469396877.jpg

Personalul spitalului a fost permanent alături de părinţi

Când femeile ajung la menopauză, nu mai pot concepe copii în mod natural. Medicii folosesc ovule de la donatoare pe care le fertilizează cu material seminal de la partenerul femeii care vrea să rămână însărcinată, în uterul căreia sunt plasaţi embrionii rezultaţi. Vechiul record de mamă care a adus pe lume copii la cea mai înaintată vârstă era deţinut de indianca Daljinder Kaur, care a născut un băieţel, în 2016, la 72 de ani. 

Românca Adriana Iliescu a născut la 66 de ani

Românca Adriana Iliescu a fost de asemenea deţinătoarea recordului de cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naştere unui copil până în decembrie 2006. Lectorul universitar a adus pe lume, la vârsta de 66 de ani, o fetiţă reuşită, la 16 ianuarie 2005. Fiica sa, Eliza, are acum 14 ani.

Loading...